Κοτζιάς: Απορίας άξιον πώς πέρασε το πανό στο γήπεδο

11:28 12/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Την εκτίμηση ότι ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να τορπιλίσουν τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης Ελλάδας και Αλβανίας επιχειρώντας να ανεβάσουν το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

«Ορισμένοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία καλού κλίματος. Η επιρροή της Τουρκίας στην Αλβανία έχει

μειωθεί διότι οι θρησκευτικοί ηγέτες της Αλβανίας βρίσκονται σε μεγάλη αντιπαράθεση με την τουρκική ηγεσία«, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του πανό είπε:

«Είναι απορίας άξιο πως με αυτά τα μέτρα πέρασαν το πανό στο γήπεδο και υπογραμμίζω ότι η UEFA το κατέβασε αμέσως και δεν άφησε να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Χθες η πρέσβης μας Βέρνη έκανε άμεσες ενέργειες για να μην επαναληφθεί τέτοιο θέμα. Έγιναν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία για λόγους και ασφάλειας των παιχνιδιών αλλά και στην αλβανική κυβέρνηση».

Και σημείωσε: «Οι Τσάμηδες της Ηπείρου στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τις στατιστικές που υπήρχαν ήταν 18.000. Κατά συνέπεια ακόμα κι αν ήμασταν τόσο κακοί, όπως έγραφε αυτό το πανό, 100.000, δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός».

«Το δεύτερο είναι ότι ασφαλώς και δεν υπήρξε γενοκτονία των Τσάμηδων. Αντίθετα οι ηγέτες των Τσάμηδων στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν με τον Γερμανό κατακτητή, ίδρυσαν τα κομιτάτα στους νομούς της Ηπείρου που προσπάθησαν να υποκαταστήσουν το ελληνικό κράτος, λειτούργησαν ως δοσίλογοι και εγκληματίες πολέμου και γι’ αυτό αποχώρησαν από μόνοι τους, διότι τα δικαστήρια θα τους καταδίκαζαν σε θάνατο», σημείωσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ανάγνωσης του Κορανίου εντός του ναού της Αγίας Σοφίας, ο Νίκος Κοτζιάς είπε πως το κέρδος είναι ότι οι εταίροι μας κατάλαβαν πως το θέμα είναι διεθνές και όχι απλά ελληνοτουρκικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα