Ο Τσίπρας ζητάει αλλαγή της Συμφωνίας του Δουβλίνου για τους μετανάστες

12:02 7/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Συζητήσαμε για το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά την αιφνιδιαστική συνάντησή τους σήμερα το πρωί.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα θύματα ενός άπιαστου ονείρου χιλιάδων ανθρώπων από τις εμπόλεμες ζώνες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα τόνισε ότι «Απαιτείται διπλή αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και προς τις χώρες που είναι πύλες εισόδου. Αυτή η διπλή αλληλεγγύη είναι σήμερα ζητούμενο για την Ελλάδα»

«Ζητάμε αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε : «Συμφωνήσαμε με τον Επίτροπο ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική μεταναστευτική στρατηγική».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την άλλη είπε: «Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται για το Δουβλίνο και η Ευρώπη προβληματίζεται. Κάτι πρέπει πλέον να αλλάξει»

Όσο για το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης στη χώρα μας ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε πως: «Είναι σημαντικό η Ελλάδα να αποκτήσει εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση. Το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής δεν πρέπει να συνδέεται με το θέμα της διαπραγμάτευσης, ούτε να γίνεται πεδίο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε στον πρωθυπουργό πως θα δοθεί περιγραφή των μέτρων με τα οποία η Ευρώπη στηρίζει την Ελλάδα για την μετανάστευση και τόνισε με νόημα ότι η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος μετανάστευσης δεν είναι μόνη ,η Ευρώπη είναι στο πλευρό της.

Τέλος ο Αβραμόπουλος άφησε σαφείς αιχμές λέγοντας πως :» Δεν μπορώ να διανοηθώ τη χώρα εκτός Ευρώπης και ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα