Ο Τσίπρας γράφει και σβήνει μέτρα -Μην περιμένουμε λεφτά τη Δευτέρα

19:39 8/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Την Τρίτη ήταν η ελληνική κυβέρνηση που μιλούσε για μπλόκο στις διαπραγματεύσεις και ενδεχόμενο ρήξης, ενώ οι δανειστές βρίσκονταν σε άλλο κλίμα και εξέφραζαν συγκρατημένηαισιοδοξία. Χθες και σήμερα είναι οι αξιωματούχοι της Αθήνας που κάνουν λόγο για επικείμενη συμφωνία, ενώ οι δανειστές είναι συγκρατημένοι, αναγνωρίζοντας μεν ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά στέλνοντας το μήνυμα ότι υπάρχει ακόμη απόσταση μεταξύ των δυο πλευρών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας

σβήνει και γράφει πιθανά μέτρα με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την ώρα που ο Γιάννης Βαρουφάκης βρίσκεται στη Μαδρίτη για συνομιλίες με τον Ισπανό ομόλογό του, που κάθε άλλο παρά διάκειται ευμενώς απέναντί του.

Ιδανικά η κυβέρνηση θα ήθελε στο Eurogroup της Δευτέρας να υπάρξει αναγνώριση της προοόδου στις διαπραγματεύσεις, μήπως και αποφασίσει ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων και, συνεπώς, χαλαρώσει τη θηλειά από το λαιμό της Ελλάδας.

Ωστόσο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, τόνισε ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανό να αναγνωρίσουν τη Δευτέρα (σ.σ. στο Eurogroup) τη βελτίωση στη δομή και την οργάνωση των συνομιλιών με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά μία τελική συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή».

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Φιλικό χτύπημα στην πλάτη και προτροπή «συνεχίστε, έχετε δουλειά ακόμη». Όσο για χαλάρωση της ασφυξίας από τον Ντράγκι, ούτε συζήτηση. «Αν κάναμε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να λέγαμε στην κυβέρνηση της Αθήνας να μην προσπαθήσει άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα