Ο Τσίπρας φλερτάρει τον Λεβέντη, αλλά εκείνος δεν διψά για εξουσία

11:37 30/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται πως μπορεί να κλονιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνησή του, με τα σκληρά μέτρα για τις συντάξεις που θα φέρει στη Βουλή. Δεν το λέει μόνο ο Βασίλης Λεβέντης, το βεβαιώνουν τακτικοί συνομιλητές του στο Μέγαρο Μαξίμου. Γι αυτό και ζήτησε

άρον άρον τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το αδιέξοδο ήταν αναμενόμενο, ο ίδιος όμως έκανε το άνοιγμα που είχε σχεδιάσει στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ενώ προσπάθησε να αποφορτίσει το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις του και με τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Διαθέτοντας μόνο 153 βουλευτές, βλέπει ως «απόλυτη λύση» για την μακροημέρευσή του στην πρωθυπουργία τους 9 του Βασίλη Λεβέντη, ωστόσο εκείνος αντιπροτείνει οικουμενική κυβέρνηση, γεγονός που προκαλεί τεράστιο εκνευρισμό στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Η επόμενη κίνηση Τσίπρα θα είναι να τον προσκαλέσει σε συνάντηση για να συζητήσουν τα 9 σημεία που εκείνος θέτει ως προϋπόθεση οποιασδήποτε συνεργασίας.

Θα καταφέρει να τον πείσει; Δεν είναι τόσο απλό. Ο Λεβέντης δεν φαίνεται έτοιμος να «παραδοθεί» στην όποια γοητεία του έχει απομείνει, ούτε τόσο διψασμένος για εξουσία.

Το πιθανότερο είναι πως θα πορευτεί μόνο με τον Πάνο Καμμένο, αλλά κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα διατηρήσει την πλειοψηφία στη Βουλή όταν φέρει προς ψήφιση τα οδυνηρά μέτρα για το ασφαλιστικό. Δυστυχώς για τον ίδιο -αλλά και για τη χώρα- δεν μπορεί να εφαρμόσει τίποτα από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Τα υποτιθέμενα «παράλληλα» (προς το μνημόνιο) προγράμματα, αποδείχθηκαν φούμαρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα