Ζωή: Ο Τσίπρας παίρνει δολοφονικά μέτρα και ψάχνει συνενόχους

11:22 30/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, στον Σκάι, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αναζητεί συνενοχή σε μέτρα δολοφονικά για τους πολίτες και φύλο συκής για αυτά που δέχθηκε».

Και πρόσθεσε: «Είναι αστείο να αναζητεί να πουν «όχι» στη μείωση των συντάξεων εκείνοι που τις μείωσαν».

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο, κάνοντας λόγο για «ενορχήστρωση» αυτών των θεσμικών παιχνιδιών. «Όσα έγιναν χθες παρέκαμψαν τη Βουλή και αποτελούν καθεστωτική αντίληψη. Θλίβομαι» συμπλήρωσε.

Πυρά έριξε και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. «Λύσσαξε να θάψει την επιτροπή Διαφάνειας, έκανε έξωση στην επιτροπή και κήρυξε μονομερώς τη λήξη των εργασιών της Βουλής. Το «γιατί» πρέπει να το ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι. Προφανώς αυτά τα πορίσματα δεν εξυπηρετούν μια κυβέρνηση παραδομένη στους δανειστές», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και την ψήφο του λαού στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, απάντησε: «Η ιστορία δεν σταματά. Είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει όσα υπέγραψε και απέκρυψε. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του όπως με τα χθεσινά τερτίπια. Πέτυχε τη μεγαλύτερη αποχή και γι’ αυτό κράτησε το ποσοστό του. Η διαγραφή του χρέους οδηγεί στην απελευθέρωση του λαού. Είναι όπλα του ελληνικού λαού αυτά τα πορίσματα. Η χώρα έχει ξανά μια κυβέρνηση παραδομένη στα ίδια συμφέροντα».

Για τα επόμενα βήματά της: «Δεν εγκαταλείπω σε αυτή την κρίσιμη στιγμή την εγκαταλειμμένη κοινωνία. Εχω πάρει πρωτοβουλίες για νέες ευρωπαϊκές δυνάμεις και θα αναλάβω όλες τις πρωτοβουλίες για να αποτινάξουμε το μνημονιακό ζυγό. Σκοπό έχω να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω αυτές που υπάρχουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να στηρίξουν και υπάρχουν πολλοί νέοι που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Το «παράθυρο» είναι ορθάνοιχτο και πρέπει ακόμη να αναληφθούν πολλές πρωτοβουλίες για να μην παραδοθεί η κοινωνία στα αρπακτικά που την κατασπαράζουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα