Ο Τσίπρας θα καεί στην προθέρμανση; -Ας μην κάνει τη χάρη στη Μέρκελ

22:49 10/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Η κατάσταση με τους Γερμανούς είναι, πλέον, «εμπόλεμη» και είναι αστείο να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις. Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες με την τρόικα -μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας με ευφημισμούς τύπου «θεσμοί» και τέτοια- και το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί κάποιος ικανοποιητικός συμβιβασμός για τη χώρα.

Κατά τη γνώμη μου η κυβέρνηση κοντεύει να χαθεί πίσω από συμβολισμούς χωρίς νόημα. Και «Θανάση» να ονομάσει την τρόικα

για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, πάλι η γνωστή τρόικα θα είναι. Πολύ απλά, γιατί από αυτούς θέλουν να εκπροσωπούνται οι δανειστές μας.

Το καθοριστικό είναι η ουσία της διαπραγμάτευσης. Να πετύχει, δηλαδή, η Αθήνα την ικανοποιητική χρηματοδότηση της χώρας -μέχρι να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της- με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο δεν θα είναι υφεσιακό, ούτε φορομπηχτικό, αλλά θα βάζει μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης.
Αυτό πρέπει να παλέψει, εκεί θα κριθεί.

Το θέμα δεν είναι να μάθει η Ευρώπη ποιος εκ των Σόιμπλε, Βαρουφάκη είναι καλύτερος οικονομολόγος, ούτε ποιος θα μπορέσει να επιβληθεί στον άλλο. Αν μείνουμε σε αυτά θα είμαστε σίγουρα χαμένοι, διότι κανείς Ευρωπαίος -ούτε ένας- δεν πρόκειται να σταθεί αλληλέγγυος με μια κυβέρνηση που δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται να τηρήσει καμιά από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα που εκπροσωπεί αυτή την περίοδο.

Με δυο λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηττηθεί με πολλούς τρόπους. Ο πλέον ευτελής θα ήταν εκείνος που θα τον οδηγούσε σε «ντισκαλιφιέ» στην προθέρμανση. Ας δώσει την αληθινή μάχη, παρακάμπτοντας τις τρικλοποδιές που επίτηδες του βάζουν για να χάνει χρόνο…

Keywords
Τυχαία Θέματα