Ο Τσακαλώτος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

17:48 30/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στο επίκεντρο το θέμα των πλειστηριασμών και όλα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο. παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και ως έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών».

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικία

θα προστατευθεί με βάση τους νόμους Κατσέλη – Σταθάκη» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να έχουν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να προστατευθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία για τις λαϊκές τάξεις», ενώ για τα εμπορικά δάνεια υπενθύμισε ότι έχει θεσπιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι οι πλειστηριασμοί αφορούσαν σε κατοικίες στρατηγικών κακοπληρωτών και πρόσθεσε ότι όσοι διαμαρτύρονταν διαμαρτύρονταν μπροστά σε ακίνητο κακοπληρωτή που εμπλέκεται και στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, ενώ τα «απαράδεκτα επεισόδια δεν αφορούσαν πρώτες κατοικίες».

The post Ο Τσακαλώτος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα