ΑΘΩΟΣ ο ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ Μιλτιάδης Τοκατλίδης που αρνήθηκε να γίνει υπηρέτης των λαθρομεταναστών! - Πλήθος κόσμου στο πλευρό τους: «Ελλάς Ελλάς ή ταν ή επί τας» [Βίντεο]

ΑΘΩΟΣ ο ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ Μιλτιάδης Τοκατλίδης που αρνήθηκε να γίνει υπηρέτης των λαθρομεταναστών!
- Αναβολή για τον δεύτερο στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης..Στο στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σήμερα οι στρατιωτικοί που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν σε κέντρο φιλοξενίας «προσφύγων».

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον υπαξιωματικό και
τον αξιωματικό από μέλη του ΕΠΑΜ και πολίτες μπροστά στην είσοδο του Στρατοδικείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο στρατιωτικοί, ένας υπαξιωματικός και ένας αξιωματικός αρνήθηκαν να υπηρετήσουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ΑΛΕΞΥΛ στο Δερβένι.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του εθνικισμού για τις κυρώσεις που δέχθηκαν δύο στρατιωτικοί.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Γιατί αρνήθηκαν να υπηρετήσουν

«Αρνήθηκα να υπηρετήσω στο κέντρο φιλοξενίας για λόγους πολιτικής ανυπακοής στο πολιτικό καθεστώς, γιατί αυτά είναι στρατόπεδα εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα και σχέδιο από την ΕΕ για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού», δήλωσε στη Voria.gr ο υπαξιωματικός Ευάγγελος Φώτης και πρόσθεσε: «Πέρασα πειθαρχικό και κινδυνεύω με απόταξη αλλά δεν μου δίνουν την απόφαση».

Βίντεο από τη συγκέντρωση έξω από τη δίκη:

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς Ελλάς ή ταν επί τας» ζητώντας την αθώωση των στρατιωτικών.

ΑΘΩΟΣ ο ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ Μιλτιάδης Τοκατλίδης που αρνήθηκε να γίνει υπηρέτης των λαθρομεταναστών!
- Αναβολή για τον δεύτερο στο στρατοδικείο ΘεσσαλονίκηςΑθωωτική ήταν η απόφαση για τον έναν εκ των δύο αξιωματικών του ελληνικού στρατού που πέρασαν στρατοδικείο με την κατηγορία της άρνησης εκτέλεσης διαταγής επειδή δεν ήθελαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.
Αθώος κρίθηκε από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο Μιλτιάδης Τοκατλίδης ενώ αναβολή για τις 6 Φεβρουαρίου πήρε η δική του Ευάγγελου Φώτη.Ο δεύτερος επίσης έχει ήδη περάσει πειθαρχικό ενώ εκκρεμεί ΕΔΕ εις βάρος του επειδή μίλησε στα ΜΜΕ και εξέδωσε ανακοινώσεις στα social media.

Από το πρωί έξω από το στρατοδικείο βρέθηκαν μέλη και στελέχη του ΕΠΑΜ τα οποία και μετά τη αθωωτική απόφαση μιλούσαν για δικαίωση των αξιωματικών και για νομικό δεδικασμένο που μπορεί να φέρει και άλλες παρόμοιες αντιδράσεις από στρατιωτικούς που δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.
Keywords
Αναζητήσεις
ευαγγελος φωτης υπαξιωματικος
Τυχαία Θέματα