Ο Τραμπ αυξάνει τη στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Νέο νεκροταφείο για τις ΗΠΑ

10:23 22/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Επιπλέον 4.000 στρατιώτες θα στείλουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν που θα συμπληρώσουν τους 8.400 που ήδη βρίσκονται στην περιοχή, σύμφωνα με τον υπουργό Άμνας Τζέιμς Μάτις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με διάγγελμά του παρουσίασε τη νέα στρατηγική του στο Αφγανιστάν και τόνισε ότι η απόσυρση των ΗΠΑ

από τη μακροβιότερη στρατιωτική συμπλοκή της Αμερικής δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα.

Όπως υπογράμμισε, η νέα του προσέγγιση σκοπεύει να εμποδίσει το Αφγανιστάν να γίνει ασφαλής τόπος για ισλαμιστές μαχητές που είναι προσηλωμένοι σε επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε τις αρχικές του αμφιβολίες για τη συνέχιση του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2001 μετά τις επιθέσεις στις ΗΠΑ της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Το αρχικό μου ένστικτο ήταν η απόσυρση», είπε στην ομιλία του, αλλά πρόσθεσε πως τον έπεισαν οι σύμβουλοί του της εθνικής ασφάλειας να ενισχύσει την στήριξη της κυβέρνησης στην Καμπούλ, που στηρίζει η Αμερική, ώστε να εμποδιστούν οι Ταλιμπάν να την ανατρέψουν.

Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Τζον Νίκολσον δήλωσε ότι η μελλοντική παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν θα βασίζεται στις «συνθήκες και όχι σε αυθαίρετα χρονοδιαγράμματα».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν μόλις πληροφορήθηκε την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων φρόντισε να εξαπολύσει νέες απειλές εναντίον των ΗΠΑ.

«Αν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν, (η χώρα) θα μετατραπεί σύντομα σε ένα νέο νεκροταφείο γι αυτή την υπερδύναμη του 21ου αιώνα. Οι Αμερικανοί ηγέτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Αντί να συνεχίζουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, οι Αμερικανοί θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί να αποσύρουν τους στρατιώτες τους από το Αφγανιστάν», ανέφερε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ και πρόσθεσε: «Όσο υπάρχει έστω και ένας Αμερικανός στρατιώτης στη χώρα μας, οι ένοπλοι ισλαμιστές θα συνεχίζουν τον τζιχάντ»

Keywords
Τυχαία Θέματα