Ο Σόιμπλε δείχνει τα δόντια του: Και τρόικα υπάρχει και τρίτο μνημόνιο θα χρειαστεί

22:44 25/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεν περνά μέρα να μην ειρωνευτεί την κυβέρνηση και τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, σε μια προφανή προσπάθεια να πείσει ότι είναι ο νικητής της αναμέτρησης στο Eurogroup.
Χθες είπε ότι «ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας θα γίνει από τους θεσμούς, που έως τώρα ήταν γνωστοί ως τρόικα», θέλοντας να δείξει ότι η μετονομασία της τρόικας γίνεται μόνο για να εξυπηρετήσει εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες.

Σήμερα έδωσε εντολή στον εκπρόσωπό του να δηλώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί

να αποφασίσει μόνη της ποιες αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσει και ποιες θα παγώσει, αλλά «πρέπει να τις συμφωνήσει με την τρόικα». Άρα, ποια τρόικα καταργήθηκε;

Αλλά και ο ίδιος υπαινίχθηκε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο μνημόνιο και ας αρνείται την ύπαρξη ακόμη και του σημερινού, η κυβέρνηση Τσίπρα. «Ποτέ μη λες ποτέ» απάντησε έμπλεος ειρωνείας, όταν ρωτήθηκε από βουλευτή.

Θυμίζω ότι και μετά την απόφαση του Eurogroup ο ίδιος είχε δηλώσει πως «θα είναι δύσκολο στην ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει στο εσωτερικό της χώρας τι ακριβώς συμφωνήθηκε», θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση έκανε πολλές υποχωρήσεις από τις προεκλογικές της θέσεις.

Το έγραψα και χθες: συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί, που θέλει να κερδίζει κάθε παρτίδα, και αν αυτό κάποια στιγμή αμφισβητηθεί, λυσσάει...

Keywords
Τυχαία Θέματα