Ο Σαρκοζί βλέπει τους μετανάστες σαν άλλους… Αστερίξ

11:20 21/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Θύελλα ξεσήκωσε με τις δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί που σε ομιλία του τόνισε ότι οι πρόσφυγες, πρέπει να ζουν σαν Γάλλοι και να κατάγονται από τους Γαλάτες!

Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαρκοζί, όταν μετανάστης αποκτά τη γαλλική υπηκοότητα θα πρέπει να θεωρεί ότι οι πρόγονοί του ήταν οι Γαλάτες.

«Αν

κάποιος θέλει να γίνει Γάλλος, μιλάει γαλλικά, ζει σαν Γάλλος (…) Όταν γίνεστε Γάλλοι, οι πρόγονοί σας είναι οι Γαλάτες» είπε ο πρώην πρόεδρος ο οποίος επικρίνεται από τους αντιπάλους του ότι εκμεταλλεύεται το προσφυγικό για να προσελκύσει τους ακροεδεξιούς ψηφοφόρους

Μάλιστα, ο ίδιος έφερε τον εαυτό του ως παράδειγμα, λέγοντας πως ο πατέρας του ήταν Ούγγρος και ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, Έλληνας,. Όπως είπε παρ’ όλα αυτά δεν ασχολήθηκε με την ιστορία ούτε της Ουγγαρίας, ούτε της Ελλάδας. Εξέφρασε τη λύπη του για μια πολιτική «ενσωμάτωσης που δεν προχωρά» και ζήτησε την «αφομοίωση» των αλλοδαπών που θέλουν να γίνουν Γάλλοι.

Οι απόψεις του έγιναν αντικείμενο σχολιασμου΄και σάιρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου απεικοίζουν τον Σαρκοζί ως άλλο Αστερίξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα