Γενέθλια 23 ετών για τον ΣΚΑΪ

10:40 21/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο σταθμός εξέπεμψε σήμα για πρώτη φορά, στις 21 Σεπτεμβρίου του 1993, με ενημερωτικό και κυρίως αθλητικό πρόγραμμα, ενώ από τον Μάρτιο του 1994 περιορίζει τις αθλητικές μεταδόσεις και προσθέτει στο πρόγραμμα του σταθμού του πλήθος ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών.

Η οικονομική κρίση στον όμιλο Αλαφούζου το 1998 οδήγησε στην πώληση του σταθμού και τη σταδιακή μετατροπή του στον Alpha. Από τα τέλη Δεκεμβρίου του 1998 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999, και ενώ ο σταθμός είχε ήδη πωληθεί, συνέβαιναν σταδιακές αλλαγές στο

όνομα του σταθμού, στο πρόγραμμά του και κατά συνέπεια στο λογότυπο.

Τον Απρίλιο του 2006, η νεότευκτη τότε Ειδήσεις Dot Com Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης αγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό Seven TV από την τότε ιδιοκτήτρια Seven Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Ανώνυμος Εταιρεία με διακριτικό τίτλο Seven TV Α.Ε. (πρώην Ξένια Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Ανώνυμος Εταιρεία με διακριτικό τίτλο Ξένια TV Α.Ε.) και ο οποίος κατείχε άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά απέτυχε με το παλιό του όνομα, να επεκτείνει την κάλυψή του σε όλη τη χώρα ή να προσελκύσει ένα ευρύ κοινό, σύμφωνα με το wikipedia.

Έτσι, ο σταθμός πήρε το τρέχον του όνομα, ανακοινώνοντας παράλληλα την επανεμφάνισή του, μετά από επτά χρόνια απουσίας, από το τηλεοπτικό τοπίο της Ελλάδας. Αυτή τη φορά όμως οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να παραιτηθούν από προηγούμενη προσέγγισή τους και επέλεξαν και ψυχαγωγικό περιεχόμενο με ξένες σειρές και εκπομπές.

Τηλεοπτικές άδειες

Τα ξημερώματα της 2 Σεπτεμβρίου 2016, ανακοινώθηκαν οι εταιρείες που κατάφεραν να πάρουν άδεια, μεταξύ των οποίων είναι και ο ΣΚΑΪ. Ο σταθμός κατάφερε να πάρει την πρώτη άδεια, δεσμευόμενος να καταβάλλει το ποσό των €43.600.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα