Ο Παπούλιας αιφνιδιάζει: «Έχει υποχωρήσει η Δημοκρατία» – Βολές σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ

21:17 23/7/2014 - Πηγή: Aixmi

Τη δραματική επισήμανση ότι η κρίση έφερε «υποχώρηση της Δημοκρατίας», κάνει ο Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας, που τον Μάρτιο θα ολοκληρώσει τη δεύτερη θητεία του και, συνεπώς, νιώθει απελευθερωμένος, δε διστάζει να βάλει εμέσως κατά της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλά για «βαρύτατο τραυματισμό του τρόπου λήψης των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας», αναφερόμενος

προφανώς στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που πρωώθησε η κυβέρνηση, και με τις οποίες παρακάμφθηκε η Βουλή σε αρκετές περιπτώσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, σχολιάζει καυστικά και την κριτική που έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη (από τον ΣΥΡΙΖΑ) κάθε φορά που υπέγραφε μια τέτοια Πράξη.

Τονίζει, λοιπόν, ότι ήταν συνειδητή η απόφασή του να σεβαστεί το Σύνταγμα, το οποίο οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητές του προέδρου (δεν του επιτρέπει, δηλαδή, να αρνηθεί την υπογραφή).

«Δεν ήθελα να παραβιάσω τη θεσμική τάξη και να προκαλέσω πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος», τόνισε χαρακτηριστικά -απαντώντας, έτσι, με καθυστέρηση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που του ζητούσε να μην υπογράφει.

Keywords
Τυχαία Θέματα