Ο Ολάντ αποδεικνύεται μικρός – Βρώμικο παιχνίδι κατά Σαρκοζί

11:51 25/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Για να πάψουν, ίσως, να ασχολούνται οι Γάλλοι με τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε την Τετάρτη η απομάκρυνση – παραίτηση του Ζερόμ Καουζάκ, υπουργού Προϋπολογισμού, από την κυβέρνηση κίνηση που επέφερε νέο πλήγμα στην παραπαίουσα δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ, η γαλλική Δικαιοσύνη απηύθυνε κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για «κατάχρηση αδυναμίας» στην υπόθεση Λίλιαν Μπετανκούρ. Τι σημαίνει αυτό;

Κινδυνεύει με τρία χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για εξέλιξη που φρενάρει την πολυπόθητη, από τον Σαρκοζί, επιστροφή του στην πολιτική.

Δυστυχώς, στη Γαλλία που οικονομικά πάει από το κακό στο χειρότερο, ο Ολάντ αποδεικνύεται πολύ μικρός καθώς εξακολουθεί να την κυβερνά με τον μέτριο τρόπο που διοικούσε το Σοσιαλιστικό κόμμα όταν ήταν επικεφαλής. Ξεγλιστρώντας ,δηλαδή, από δύσκολες αποφάσεις, χωρίς κανένα όραμα και παίζοντας πολιτικά παιχνίδια μπας και νεκραναστηθεί. ..

Όχι ότι ο Σαρκοζί είναι άγιος και ότι δεν έβαλε το χέρι στο βάζο με τα γλυκά λεφτά των Μπετανκούρ για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, αλλά το timing αυτής της απόφασης ηχεί σαν τιμωρία για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι δεξιοί εναντίον της οικονομικής πολιτικής του Ολάντ, δείχνει προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τον πρώην υπουργό Προυπολογισμού Καουζάκ και στοχεύει στο να ενισχύσει, με λίγες μονάδες, την πτωτική δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου.

Και, φυσικά, η πραγματική είδηση δεν θα έπρεπε να είναι οι κατηγορίες εναντίον του Σαρκοζί που ήταν αναμενόμενο ότι θα γίνει γιατί σέρνει πολλές κατσαρόλες πίσω του.

Η είδηση, υπό κανονικές συνθήκες, θα ήταν η διάγνωση για την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Σπουδών (INSEE), που δεν βλέπει φώς στο βάθος του τούνελ για την οικονομία.

Για το INSEE δεν υπάρχει καμία ελπίδα για ταχεία βελτίωση της οικονομικής κατάστασης. Το Ινστιτούτο προέβλεψε μηδενική ανάπτυξη για το πρώτο τρίμηνο του 2013, 0.1% για το δεύτερο τρίμηνο και τέλος Ιουνίου ο δείκτης αναμένεται για πρώτη φορά να είναι αρνητικός στο – 0,1% με ό,τι κι σημαίνει αυτό…

Βρώμικα πολιτικά παιχνίδια οι κατηγορίες εναντίον Σαρκοζί

Για να πάψουν ίσως να ασχολούνται οι Γάλλοι με τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε την Τετάρτη η απομάκρυνση – παραίτηση του Ζερόμ Καουζάκ υπουργού προϋπολογισμού από την γαλλική κυβέρνηση που απέφερε νέο πλήγμα στην παραπαίουσα δημοτικότητα του Ολάντ, η γαλλική δικαιοσύνη αργά χθές το βράδυ απηύθυνε κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για «κατάχρηση αδυναμίας» στην υπόθεση Λίλιαν Μπετανκούρ που επιφέρει τρία χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ.

Μια εξέλιξη που φρενάρει την πολυπόθητη από τον Σαρκοζί επιστροφή του στην πολιτική ..

Δυστυχώς στην Γαλλία που οικονομικά πάει από το κακό στο χειρότερο ο Ολάντ αποδεικνύεται πολύ μικρός καθώς εξακολουθεί να την κυβερνά με τον μέτριο τρόπο που διοικούσε το Σοσιαλιστικό κόμμα όταν ήταν επικεφαλής .. Ξεγλιστρώντας δηλαδή από δύσκολες αποφάσεις, χωρίς κανένα όραμα και παίζοντας πολιτικά παιχνίδια μπας και νεκραναστηθεί ..

Όχι ότι ο Σαρκοζί είναι άγιος και ότι δεν έβαλε το χέρι στο βάζο με τα γλυκά λεφτά των Μπετανκούρ για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 αλλά το timing αυτής της απόφασης ηχεί σαν τιμωρία για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι δεξιοί εναντίον της οικονομικής πολιτικής του Ολάντ, δείχνει να είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τον πρώην υπουργό προυπολογισμού Καουζάκ ενώ στοχεύει στο να ενισχύσει με λίγες μονάδες την πτωτική δημοτικότητα του νύν Γάλλου προέδρου ..

Και φυσικά, η πραγματική είδηση στην Γαλλία δεν θα έπρεπε να είναι οι κατηγορίες εναντίον του Σαρκοζί που ήταν αναμενόμενο ότι θα γίνει γιατί σέρνει πολλές κατσαρόλες πίσω του ..

Η είδηση της ημέρας υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν η διάγνωση για την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Σπουδών (INSEE) που δεν βλέπει φώς στο βάθος του τούνελ για την γαλλική οικονομία η οποία βρίσκεται σε στασιμότητα τα τελευταία δύο χρόνια .

Για το INSEE) δεν υπάρχει καμία ελπίδα για ταχεία βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της Γαλλίας που θα εξακολουθήσει να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Το Ινστιτούτο σήμερα προέβλεψε μηδενική ανάπτυξη στη Γαλλία για το πρώτο τρίμηνο του 2013, 0.1% για το δεύτερο τρίμηνο και τέλος Ιουνίου ο δείκτης αναμένεται για πρώτη φορά να είναι αρνητικός στο – 0,1% με ότι κι σημαίνει αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα