Ο Μητσοτάκης γίνεται 96 χρονών – Φωτό με τον πατέρα του όταν ήταν μόλις 4

16:35 18/10/2014 - Πηγή: Aixmi

Γενέθλια έχει σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης -κλείνει αισίως τα 96- καθώς έχει γεννηθεί το 1918, ένα χρόνο πριν από τον μεγάλο του πολιτικό αντίπαλο, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Έζησε πολυτάραχη πολιτική ζωή, ηγήθηκε της αποστασίας κατά της Ενώσεως Κέντρου και του Γεωργίου Παπανδρέου, το 1965, ήταν και παρέμεινε βασιλόφρων, αλλά μετά τη Χούντα (το 1978) ξαναμπήκε στο πολιτικό παιχνίδι χάρη στον Κωνσταντίνο

Καραμανλή, ο οποίος είχε αποκαθηλώσει τη δυναστεία των Γλύγξμπουργκ με το Δημοψήφισμα.

Ο Μητσοτάκης χρειάστηκε να αλλάξει παράταξη (από το Κέντρο στη Δεξιά) για να καταφέρει, τελικά, να γίνει πρωθυπουργός το 1989 -τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ.

Έστειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο με σαθρές κατηγορίες και το 1993 ανετράπη από τους βουλευτές που ακολουθούσαν τον Αντώνη Σαμαρά. Στις εκλογές που ακολούθησαν, επέστρεψε θριαμβευτικά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και ο ίδιος πέρασε στην αποστρατεία.

Σήμερα, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους στο facebook μία φωτογραφία από την παιδική του ηλικία!

Ήταν 4 ετών και απολάμβανε την αγκαλιά του πατέρα του, Κυριάκου! Όπως ήταν φυσικό η φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου ενώ τα likes στο δημοφιλές Μέσο ήταν εκατοντάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα