Ο Λαφαζάνης μιλά για πιθανή έξοδο απ’ το ευρώ αν εκβιαστεί η κυβέρνηση Σύριζα‏

01:39 14/4/2014 - Πηγή: Aixmi

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέφερε τη θέση του για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, σε περίπτωση -όπως είπε- που εκβιαστεί η χώρα και οι δανειστές επιχειρήσουν να βγάλουν την κυβέρνηση της Αριστεράς από το πρόγραμμά της.

Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε ένταση στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να σηκώσει το γάντι.

Εκείνος που ανέλαβε να του απαντήσει

ήταν ο διευθυντής του γραφείου του, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι είναι λάθος να τίθεται το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», διότι αυτό βοηθά τον Αντώνη Σαμαρά.

Η πρόταση Λαφαζάνη δεν πέρασε, με δεδομένο ότι η Αριστερή Πλατφόρμα του αποτελεί μειοψηφία, με αποτέλεσμα ο ίδιος και όσοι τον ακολουθούν (περίπου το 30%) να ψηφίσει «λευκό» στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η θέση Λαφαζάνη:

«Αν εκβιαστεί η χώρα, αν τεθούν διλήμματα τα οποία επιχειρούν να μας επιβάλουν δεσμεύσεις εκτός του προγράμματός μας, τότε οφείλει η κυβέρνηση της Αριστεράς να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου, αλλά και να θέσει το θέμα της εξόδου από το ευρώ».

Η απάντηση Νίκου Παππά:

«Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι το δίλημμα που έθετε ο Σαμαράς και επιχειρεί να συγκαλύψει την ουσία των πολιτικών του Μνημονίου. Να επιστρέψουμε εμείς σ’ αυτό, είναι κάτι που τον διευκολύνει. Ας μην το κάνουμε. Η πρόταση εξόδου από το ευρώ δεν είναι καθόλου ριζοσπαστική».

Keywords
Τυχαία Θέματα