Ο Λαφαζάνης δείχνει ρήξη και έξοδο από το ευρώ

16:56 24/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έθεσε, με τον πιο καθαρό τρόπο τη δική του «κόκκινη» γραμμή στον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να συγκρουστεί ευθέως με τις προσβλητικές απαιτήσεις των δανειστών και να μη διστάσει να προχωρήσει σε ρήξη, επιλέγοντας τη στάση πληρωμών -ακόμη κι αν αυτό οδηγεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη.

«Σε τι έχουμε συμφωνήσει;» διερωτήθηκε από το βήμα της κεντρικής επιτροπής. «Πού ακούστηκε ότι είναι τρομοκρατία

να μην πληρώσουμε την επόμενη δόση στο ΔΝΤ; Πού ακούστηκε ότι είναι τρομοκρατία αν δε θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς των δανειστών; Πού ακούστηκε ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;»

Είναι χαρακτηριστικό ότι ζήτησε να πάρει απόφαση η Κεντρική Επιτροπή και να πει «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, σιδηροδρόμους και αεροδρόμια.
Το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας, που θα κατατεθεί ως τροπολογία-προσθήκη, αναφέρεται ότι «οι Θεσμοί δεν επιδιώκουν αυτό που λένε κάποιοι ‘‘έντιμο συμβιβασμό’’ αλλά με αδίστακτο τρόπο να στραγγαλίσουν την οικονομία και να εξωθήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα σε υποταγή και διασυρμό».

Κατά την Αριστερή Πλατφόρμα η κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο, που θα βασίζεται στην εθνικοποίηση των τραπεζών, στη διαφάνεια στα Μέσα Ενημέρωσης, στην άρση των προνομίων και της ασυλίας των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και στη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου. Η κυβέρνηση οφείλει να αντικρούσει την προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων, που τρομοκρατούν τον λαό ότι θα επέλθει καταστροφή από μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών προς τους δανειστές και έξοδο από την Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα