Ο Ιβάν Σαββίδης συμφώνησε με τον Φίλιππο Βρυώνη να αγοράσει το Epsilon -Tι θα κάνει με το Mega

12:22 8/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Χθες το μεσημέρι γράφαμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόκτηση του Εpsilon από τον Φίλιππο Βρυώνη. Τελικά, αργά τη νύχτα, οι δύο άνδρες οριστικοποίησαν τη συμφωνία τους.

Πρόσωπο που έχει άμεση γνώση των συνομιλιών βεβαιώνει ότι οι λίγες λεπτομέρειες που απομένουν, δεν πρόκειται να χαλάσουν το deal. Σημειώνει δε ότι το τίμημα της εξαγοράς δεν είναι μακριά από τα 3,5 εκατ. ευρώ, που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ

για να πάρει στα χέρια του τούς τίτλους των εφημερίδων Έθνος, Έθνος της Κυριακής και Ημερησία.

Μετά από την εξέλιξη αυτή είναι προφανές ότι θα συμμετάσχει και στον διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, όταν προκηρυχθεί από το ΕΣΡ. Συνεπώς, θα πρέπει να δώσει άλλα 3,5 εκατ. ευρώ -κάθε άδεια θα κοστίσει συνολικά 35 εκατ. ευρώ και οι καναλάρχες θα πληρώσουν σε 10 ετήσιες δόσεις.

Το ερώτημα, πλέον, είναι τι θα κάνει ο Ιβάν Σαββίδης με το 19,63% των μετοχών, που διαθέτει στο Μega. Θα το κρατήσει ή θα το μεταπωλήσει;

Μια πρώτη (αλλά όχι και οριστική) απάντηση θα δώσει στη γενική συνέλευση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, στις 17 Αυγούστου. Αν δεν μεσολαβήσει κάτι έκτακτο, θα πάρει μέρος κανονικά και θα εκπροσωπηθεί και στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Τις τελικές του αποφάσεις φαίνεται πως θα ανακοινώσει όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα