Ο φόβος του Τσίπρα για το Σκοπιανό λέγεται… Ιερώνυμος

09:52 10/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Πολλά λέγονται και γράφονται για το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το όνομα των Σκοπίων και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν την πρόταση συμφωνίας που θα φέρει ο Σύριζα.

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι καμία τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Ο αρχηγός των ΑΝΈΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα συμπράξει σε οποιαδήποτε ονομασία, που απλώς δεν θα περιέχει το όνομα Μακεδονία στα ελληνικά, και οι βουλευτές

του θα τον ακολουθήσουν.

Ο φόβος του πρωθυπουργού είναι άλλος, μας λέει άνθρωπος που συνομιλεί τακτικά μαζί του. Και ακούει στο όνομα Ιερώνυμος, ναι ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Αλέξης Ταίπρας φοβάται ότι ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να ξεσηκώσει μεγάλο τμήμα του κόσμου εναντίον της σύνθετης ονομασίας. Ήδη έχει επισημάνει την αντίδραση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, ο οποίος αρνείται ακόμη και να ακούσει τη λέξη Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων.

Βεβαίως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι μετριοπαθής και μετρημένος. Η πορεία του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχωρίζει τα εκκλησιαστικά ζητήματα από τα κοσμικά. Έχει διώξει από τους ναούς τις τηλεοπτικές κάμερες, οι οποίες έβρισκαν φιλόξενη στέγη επί Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, και αποφεύγει να μιλά πολιτικά -εκτός και αν θεωρεί ότι θίγεται «επικράτειά του».

Παρόλα αυτά στην κυβέρνηση ανησυχούν. Γνωρίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των βορειοελλαδιτών βουλευτών δεν θα συμφωνήσει ποτέ με το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια, έστω και αν προηγείται κάποιος γεωγραφικός προσδιορισμός.
Το τελευταίο που θα ήθελαν, λοιπόν, θα ήταν να αρχίσει συλλαλητήρια και η Εκκλησία της Ελλάδος, με επικεφαλής τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει όλα όσα έπρεπε για ικανοποιήσει τον Ιερώνυμο και τους συνοδικούς Μητροπολίτηες. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατάλαβε πολύ καλά τι σημαίνει «απόλυση», επειδή συγκρούστηκε με την Ιεραρχία. Ο πρωθυπουργός πήγε «πάσο» σε όσα του έχει ζητήσει έως τώρα ο Αρχιεπίσκοπος. Τώρα περιμένει να κάνει το ίδιο και εκείνος…

The post Ο φόβος του Τσίπρα για το Σκοπιανό λέγεται… Ιερώνυμος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα