Ο Δραγασάκης ευχαρίστησε τους Αμερικάνους 19,5 χρόνια μετά τον Σημίτη!

15:19 15/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Είναι η δεύτερη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια που κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ευχαριστεί δημοσίως τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πρώτη ήταν το 1996, μετά την τραγωδία των Ιμίων, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, για τη βοήθειά του στην αποκλιμάκωσης σύγκρουσης με την Τουρκία.

Ο χλευασμός που ακολούθησε τη δήλωσή του ήταν τεράστιος -κυρίως από

τα κόμματα της Αριστεράς. Ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο αρχηγός του κόμματος που είχε ως κυρίαρχο σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», να ευχαριστεί δημόσια του Αμερικάνους;

Πέρασαν 19,5 χρόνια για να υπάρξει δεύτερο δημόσιο «ευχαριστώ» προς την υπερατλαντική σύμμαχο. Αυτή τη φορά διατυπώθηκε από τον αντιπρόεδρο της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα. Από τον Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη βοήθεια που προσέφερε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα -και προσωπικά ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου– για να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Και, βέβαια, ο Δραγασάκης δεν είναι απλώς ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σύριζα. Όλη η ιστορία του είναι συνυφασμένη με την Αριστερά. Υπήρξε ο επικεφαλής των ανανεωτών του ΚΚΕ, και κόντρα στον Χαρίλαο Φλωράκη, διεκδίκησε την ηγεσία το 1991 και την έχασε με μόλις τρεις ψήφους διαφορά από την Αλέκα Παπαρήγα.

Στη μάχη εκείνη τον είχαν στηρίξει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Μαρία Δαμανάκη και πολλά ακόμη στελέχη του ΚΚΕ. Μετά από την ήττα τους είχαν αποχωρήσει και ακολούθησαν διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους.

Συμπερασματικά, λοιπόν, για ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς έχει γκρεμιστεί το στερεότυπο που περιέγραφε τους Αμερικανούς ως «φονιάδες των λαών»…

Keywords
Τυχαία Θέματα