Βαρουφάκης: Όχι στη συμφωνία, είναι ταπεινωτική για την Ελλάδα

14:40 15/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Καθαρό «όχι» στη συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι είναι ταπεινωτική για την Ελλάδα και δεν οδηγεί σε βιώσιμη λύση.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών παραλλήλισε τη συμφωνία με την εξευτελιστική για τη Γερμανία συμφωνία των Βερσαλλιών, μετά την

ήττα της στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Είναι μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών», ανέφερε, «καταστροφική και τιμωρητική για τους Έλληνες, επειδή ψήφισαν «όχι» με 62% στο δημοψήφισμα».

Στο ερώτημα αν είναι βιώσιμη η συμφωνία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε αρνητικά.» Τα 6 δισ πλεόνασμα που μας ζητούνται, οδηγεί σε απώλειες 20 δισ ευρώ από το ΑΕΠ. Όσο για το Ταμείο με τις εγγυήσεις, μετατρέπεται σε Ταμείο εκποίησης κρατικής περιουσίας και αποπληρωμής του χρέους. Δε θα μείνει τίποτα για την ανάπτυξη», τόνισε.

«Στα Eurogroup είχαμε προτείνει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μια έντιμη συμφωνία, σε συνεργασία με τη γερμανική καγκελαρία, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα