Ο Μπαλαούρας έλαβε το έκτακτο βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων

09:23 30/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Για την αποκάλυψη ότι έλαβε τη 13η σύνταξη που προσέφερε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους μίλησε ο Μάκης Μπαλαούρας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπαλαούρας χαμηλοσυνταξιούχος ως πρώην υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ενημερώθηκε τον Ιανουάριο για το πλεόνασμα στον λογαριασμό του των 300 ευρώ. Όπως Όπως ο ίδιος τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1,

επικοινώνησε αμέσως με τον ασφαλιστικό του φορέα, στον οποίο έστειλε επιστολή και «ζήτησα τα χρήματα να μοιραστούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ. Διαπίστωσα ότι τα πήρα νόμιμα και τα έδωσα πίσω» επέμεινε ο κ. Μπαλαούρας στην επισήμανση του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη ότι παρά το γεγονός ότι τα δικαιούτο νόμιμα, δεν τα επέστρεψε, αλλά τα έδωσε εκεί που ο ίδιος νόμιζε «όχι εκεί που θα έπρεπε να πάνε».

Το περιστατικό όπως τονίστηκε υποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία δόθηκε το έκτακτο βοήθημα.

Ο κ. Μπαλαούρας στα μητρώα του ασφαλιστικού φορέα εμφανιζόταν να λαμβάνει σύνταξη κάτω των 850 ευρώ, που αποτελούσε και το μοναδικό κριτήριο για να καταστεί κάποιος δικαιούχος, καθώς η σύνταξη που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος έχει περικοπεί βάσει νόμου – από τον Ιανουάριο του 2015 – λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κι έτσι αυτομάτως του πιστώθηκαν 300 ευρώ.

Το όνομά του παρά το γεγονός ότι είναι βουλευτής παρέμεινε στα μητρώα κι έτσι έλαβε το έκτακτο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Δυστυχώς το σύστημα δεν μπορεί να κάνει διασταύρωση στοιχείων. Αυτό πρέπει να γίνει πολύ σύντομα«, αντέτεινε ο κ. Μπαλαούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα