Ο Αλέξης Μητρόπουλος αποδοκίμασε την «ανάκριση» της Ζωής για την ΕΡΤ

21:43 25/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Αποδοκίμασε ανοιχτά τον τρόπο εξέτασης της νέας διοίκησης της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο βουλευτής του Σύριζα και πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για βασανισμό του Λάμπη Ταγματάρχη και του Διονύση Τσακνή.

«Ακούστηκαν αιτιάσεις, ακούστηκαν πράγματα, δεχθήκατε αναξιοπρεπείς ερωτήσεις»,

τόνισε χαρακτηριστικά, για να παρέμβει αμέσως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και να σημειώσει: «Παρακαλώ να μην έχουμε χαρακτηρισμούς. Στο βαθμό που διαπιστώνω συμπεριφορά αναξιοπρεπή ή παρεκκλίνουσα είμαι υποχρεωμένη να παρεμβαίνω και δεν διαπίστωσα καμία αντικοινοβουλευτική άσκηση καθηκόντων».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος επανήλθε, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση: «Υπάρχει μια βασανιστική διαγωνιστική διαδικασία. Ηταν εισήγηση της κυβέρνησης. Η δική μας δουλειά δεν αναφέρεται στο να απορρίψουμε ή να εκφράσουμε αρνητική άποψη, αλλά να ελέγξουμε τις εξαγγελίες τους για το τι θα κάνουν. Να βασανίζουμε ανθρώπους με ιστορία, διαδρομή, οικογένεια, δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Αναφέρθηκα στην τυπική διαδικασία και κάποιες ερωτήσεις. Πρέπει να ακούσουμε τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις τους και σε λίγους μήνες, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, να τους ξανακαλέσουμε. Όχι να τους κάνουμε τόσες απίθανες ερωτήσεις. Δεν είναι μομφή προς το Προεδρείο, αναφέρομαι σε δύο, τρεις ερωτήσεις, με όλη την αγάπη που σας έχω».

Από την πλευρά της η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Παρακαλώ να μην επαναληφθούν τα περί βασανισμού. Η διαδικασία αυτή προβλέφθηκε με τον πρόσφατο νόμο που ο κύριος υπουργός υπέγραψε. Δεν τη θεωρώ διακοσμητική ούτε διεκπεραιωτική. Κανείς δεν χρειάζεται να θεωρεί τον εαυτό του ή τον ρόλο του περιττό. Είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας να συμπράξουμε σε αυτή τη διαδικασία διαφάνειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα