Ντράγκι: Yψηλότερα επιτόκια μόνο όταν υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη

09:57 29/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Υποστήριξη της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων ζήτησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στον γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ζήτησε «υποστήριξη» της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων, ενώ δήλωσε πως λαμβάνει «πολύ σοβαρά» υπόψη τις ανησυχίες των Γερμανών αποταμιευτών / καταθετών και υποσχέθηκε βελτιώσεις.

Σχετικά με τις συνέπειες της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων στους αποταμιευτές, ο επικεφαλής της ΕΚΤ

είπε ότι τις λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη, αντίδοτο αποτελεί όμως μόνο η μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Σε αυτήν πρέπει να επιστρέψουμε ώστε να μειωθεί και η ανεργία στην Ευρώπη, όπως τόνισε. «Εάν συμβεί αυτό θα έχουμε ξανά υψηλότερους ονομαστικούς μισθούς και σε τελευταία ανάλυση τον πληθωρισμό τον οποίο επιδιώκουμε».

Όταν φτάσει το 2% τότε θα αυξηθούν τα επιτόκια, υποσχέθηκε.

Ο Ντράγκι ρωτήθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στην Deutsche Bank: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την κατάσταση μεμονωμένων τραπεζιτικών ιδρυμάτων. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι τα μοντέλα λειτουργίας των τραπεζών θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντέχουν και εποχές χαμηλών επιτοκίων».

Επιπλέον σημείωσε ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν θα υπάρχουν για πάντα. Πιο σημαντικό είναι το ζήτημα «σε ποια έκταση και για πόσο θα είναι τα επιτόκια χαμηλά» όπως τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα