Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

09:00 29/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Έπειτα από 12 ημέρες επίσχεσης, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ επέστρεψαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Χθες, το υπουργείο Υποδομών κατέβαλε στον Οργανισμό ποσό ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, το οποίο και μεταφέρθηκε στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο ποσό καλύπτει τη μισθοδοσία ενός μήνα και παρότι αρχικά οι εργαζόμενοι

είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν τους καταβληθεί το σύνολο των οφειλομένων, τελικά υπό την πίεση επιβατικού κοινού και φορέων της πόλης, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο τιμόνι.

Ωστόσο, σκόμη δεν δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές παραμένουν αμετακίνητες. Ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, αρνείται να αναγνωρίσει τα 134 εκατ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, οφείλονται από το ελληνικό Δημόσιο στον Οργανισμό.

Από την άλλη, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, θέτει ως προαπαιτούμενο για τη συνέχιση των συζητήσεων την είσπαρξη των ποσών που έχει λαμβάνειν από το δημόσιο και τα οποία προέκυψαν από διαδικασίες διαιτησιών στις οποίες προσέφυγαν οι δύο πλευρές, όπως γράφει το thestival.gr.

Σήμερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τη συμμετοχή δημάρχων αλλά και εκπροσώπων των εργαζομένων, με στόχο να εκτονωθεί η κατάσταση και να βρεθεί λύση, ώστε να μη κινδυνεύσει η Θεσσαλονίκη να μείνει εκ νέου χωρίς αστικά λεωφορεία.

Ο ΟΑΣΘ εξέδωσε αργά τη νύχτα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

«Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι, μετά την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο στον Ο.Α.Σ.Θ. σήμερα 28.9.2016, ποσού ίσο με την μισθοδοσία προσωπικού μηνός Ιουλίου 2016, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με ομόφωνη απόφασή του αυθημερόν κατέβαλε στο προσωπικό του την μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2016.

Κατόπιν αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με την μορφή της επίσχεσης εργασίας που είχαν και από αύριο 29.9.2016 ημέρα Πέμπτη τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα κυκλοφορούν κανονικά από την πρωινή έναρξη βάρδιας.

Να ζητήσουμε πάλι συγνώμη από το επιβατικό κοινό της πόλης για την ταλαιπωρία που υπέστη όλο το διάστημα της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Ο.Α.Σ.Θ.«

Keywords
Τυχαία Θέματα