Ντιμιτρόφ: Πολύ ευρωπαϊκό αν δεν υπάρχει μονοπώλιο στο «Μακεδονία»

20:09 17/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη έδωσε στην ιστοσελίδα Balkaninsight ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων οποίος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη για το θέμα της ονομασίας λέγοντας πως «θα ήταν πολύ ευρωπαϊκό, και για τις δύο πλευρές, εάν δεν υπήρχε μονοπώλιο στον όρο ‘’Μακεδονία’’ – αν δεν υπήρχε αποκλειστικό δικαίωμα στη χρήση του όρου» και επιπλέον πρόσθεσε:

«Ουσιαστικά η λύση πρέπει

να καλύψει πολλά στοιχεία, έτσι ώστε να είναι αποδεκτή και από τις δύο χώρες: να μην βλάψει την ταυτότητά μας, και να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ελλάδας να υπάρξει σαφέστερη διάκριση μεταξύ της χώρας της ‘’Μακεδονίας’’ και της περιοχής της Μακεδονίας. Η λύση είναι δυνατή, μόνο εάν δεν υπονομευθεί η ταυτότητα (της γείτονος). Η φύση της διαμάχης είναι τέτοια, που προξενεί φόβο… γι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη ‘’Δημοκρατία της Μακεδονίας’’ να είναι σαφές ότι η λύση δεν θα βλάψει την (εθνική) ταυτότητα» υπογράμμισε.

Όπως είπε επίσης, «εάν επιτευχθεί συμβιβασμός, θα πρέπει επίσης να επιβεβαιωθεί σε δημοψήφισμα στη ‘’Μακεδονία’’. Φυσικά, οι πολίτες μας έχουν τον τελευταίο λόγο (στη συμφωνία) – και εξαρτάται από εμάς να την εξηγήσουμε καλά» και εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του διευκρινίζοντας ωστόσο πως «παρά την αισιοδοξία, πρέπει να δεχτούμε την πιθανότητα να μην κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας αυτή τη στιγμή, αλλά είμαστε αδιαπραγμάτευτοι στο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι να τα καταφέρουμε»

The post Ντιμιτρόφ: Πολύ ευρωπαϊκό αν δεν υπάρχει μονοπώλιο στο «Μακεδονία» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα