SZ: Στο «Νέα Μακεδονία» προσανατολίζεται ο Νίμιτς

19:02 17/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung κάνουν λόγο για προσανατολισμό του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στο “Νέα Μακεδονία” για το όνομα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο 78χρονος Νίμιτς αν και έμπειρος διπλωμάτης βρήκε δυσκολίες στο θέμα της διένεξης για την ονομασία μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

“Εδώ

και 23 χρόνια ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών προσπαθεί να παρακινήσει την Αθήνα και τα Σκόπια στην εξεύρεση μιας λύσης- ανεπιτυχώς όμως. Εδώ και λίγο καιρό, ωστόσο, κάτι φαίνεται να κινείται στη διένεξη για την ονομασία. Και οι δύο χώρες εμφανίστηκαν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε συνομιλίες και γι’ αυτό ενεπλάκη τώρα εκ νέου ο Νίμιτς: Σήμερα, Τετάρτη, έχει καλέσει εκπροσώπους των δύο πλευρών στη Νέα Υόρκη για να εξακριβώσει εάν αυτή την φορά υπάρχει κάποια πιθανότητα επιτυχίας”, σημειώνεται ενώ γίνεται ιστορική αναδρομή στο θέμα της διένεξης ανάμεσα στις δύο χώρες για το όνομα.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Νίμιτς σκοπεύει να προτείνει το όνομα «Νέα Μακεδονία». Καιρό για να σκεφτεί ένα ταιριαστό όνομα είχε πάντως, σε κάθε περίπτωση, πολύ.

The post SZ: Στο «Νέα Μακεδονία» προσανατολίζεται ο Νίμιτς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα