Ντιμιτρόφ: Για «εσωτερική κατανάλωση» οι δηλώσεις του Ναουμόφσκι

15:58 19/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Μετά την ανακοίνωση-«άδειασμα» από το υπουργείο Εξωτερικών στον εκπρόσωπο της χώρας για τις διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Βάσκο Ναουμόφσκι και ο ίδιος ο Νίκολα Ντιμιτρόφ πήρε σαφείς αποστάσεις από εκείνον λέγοντας πως οι δηλώσεις του έγιναν περισσότερο για «εσωτερική κατανάλωση».

Πρόσθεσε μάλιστα πως με τις δηλώσεις αυτές του Ναουμόφσκι δημιουργείται πρόβλημα, από τη στιγμή που ακούστηκαν και μεταδόθηκαν στην Ελλάδα.

Ο

υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών είναι αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις και η επικοινωνία που έχει αυτός με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά είναι ανοιχτές και ειλικρινείς.

Σχετικά με τις θέσεις με τις οποίες προσέρχονται η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ στη διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος, ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι το «ενδιαφέρον της Ελλάδας εστιάζεται στο να υπάρχει όσο το δυνατό πιο σαφής διαχωρισμός μεταξύ της δικής της περιοχής της Μακεδονίας και της δικής μας», ενώ το ενδιαφέρον της ΠΓΔΜ εστιάζεται «στη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας», καθώς, όπως υποστήριξε «ήμασταν και θα είμαστε «Μακεδόνες»».

The post Ντιμιτρόφ: Για «εσωτερική κατανάλωση» οι δηλώσεις του Ναουμόφσκι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα