Παυλόπουλος-Τσίπρας δίνουν ρόλο-κλειδί στον Ιερώνυμο για τα Σκόπια

15:30 19/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο για τις εξελίξεια στο θέμα των Σκοπίων, πριν καλέσει για συζήτηση τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε, μάλιστα, ο ίδιος στο γραφείο του Ιερώνυμου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος του μετέφερε όλα τα τελευταία νέα.

Στόχος του ήταν να εξασφαλίσει την υπόσχεση ότι δεν θα συμμετάσχει συντεταγμένα η Εκκλησία στα συλλαλλητήρια, πράγμα που φαίνεται ότι πέτυχε, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδας για την ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Ενδεικτικό του βάρους που δίνει στη στάση της Εκκλησίας η ηγεσία του τόπου είναι το γεγονός ότι κανονίστηκε ήδη για το απόγευμα συνάντηση και του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ότι τούτη την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε τρομερή ανευθυνότητα το γεγονός της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο, πριν ενημερωθούν τα κόμματα.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση: «Για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος.

Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί».

Παυλόπουλος-Τσίπρας δίνουν ρόλο-κλειδί στον Ιερώνυμο για τα Σκόπια

The post Παυλόπουλος-Τσίπρας δίνουν ρόλο-κλειδί στον Ιερώνυμο για τα Σκόπια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα