Ντάισελμπλουμ: Κάντε μεταρρυθμίσεις και ίσως δώσουμε χρήματα τον Μάρτιο

10:22 2/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει το πρόγραμμα ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ώστε να μπορέσει, ίσως και εντός του Μαρτίου, να υπάρξει μια πρώτη εκταμίευση υπο-δόσης από τα παρακρατημένα 7,2 δισ., στέλνει, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, την ώρα που η κυβέρνηση ξεκινά αγώνα δρόμου για να καλύψει τις τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες του μήνα.

Μιλώντας στους «Financial Times», ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζει ωστόσο, πως απαραίτητη προϋπόθεση για μια πρόωρη αποδέσμευση χρημάτων είναι η ύπαρξη πραγματικής προόδου στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, και όχι

μονο «προθέσεις».

«Το μήνυμά μου στους Έλληνες είναι: Προσπαθήστε να αρχίσετε το πρόγραμμα ακόμα και πριν τελειώσει όλη η διαπραγμάτευση. Υπάρχουν στοιχεία που μπορείτε να αρχίσετε σήμερα. Αν το κάνετε αυτό, τότε σε κάποιο σημείο τον Μάρτιο, ίσως μπορεί να υπάρξει μια πρώτη εκταμίευση. Αλλά αυτό θα απαιτούσε πρόοδο και όχι μόνο προθέσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις πολυήμερες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πως στο τελικό Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου η συνεννόηση έγινε σχεδόν αποκλειστικά με τον Αλέξη Τσίπρα, όχι με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα