Ντάισελμπλουμ: Είμαι το αλεξικέραυνο, δεν έχω καεί ακόμη

11:19 10/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Για τους χαρακτηρισμούς του «ρατσιστή», «ξενοφοβικού» και του «μισογύνη» μετά τα σχόλιά του για το αλκοόλ και τις γυναίκες του Νότου απαντά σε συνέντευξή του στην ολλανδική Volkskrant ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως τονίζει έγινε στόχος όλων, αλλά αυτός δρα σαν αλεξικέραυνο. «Είναι εντάξει, δεν έχω καεί ακόμη«, λέει ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, πρόκειται για παρερμηνεία των δηλώσεών του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Πρέπει να είμαι προσεκτικός να μην προσβάλω κανέναν,

οπότε μιλώ διπλωματικά μέσες άκρες. Η εκτίμηση για τη δουλειά μου υπάρχει. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν είπα πως ο Νότος ξόδεψε τα λεφτά του σε ποτά και γυναίκες. Δεν είπα αυτό, δεν ήταν αυτό το μήνυμά μου. Ο θυμός γι αυτήν τη συνέντευξη είναι βασικά ο θυμός για οκτώ χρόνια πολιτικής κρίσης. Μέρος των χωρών της Ευρώπης θεωρούν ότι η πολιτική αυτή έγκειται σε μία σκληρή βόρεια βάση. Οι συμφωνίες και οι κανόνες είναι πολύ καταπιεστικοί όπως και αυτοί που καταστρέφουν την οικονομία«, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξηγώντας τις προσβλητικές δηλώσεις του.

«Στηρίζω 100% το μήνυμα που ήθελα να απευθύνω. Δηλαδή ότι πρέπει να έχουμε αμέριστη και άνευ όρων αλληλεγγύη μεταξύ μας. Όποιος μιλά για αλληλεγγύη πρέπει να συμπεριφέρεται και αναλόγως. Στην προσβλητική συνέντευξή μου, είπα ότι τα πρόσφατα χρόνια υπήρξε αμέριστη αλληλεγγύη προς τις χώρες που αντιμετώπισαν πρόβλημα. Και πως η αλληλεγγύη απαιτεί να εκπληρούνται οι προθεσμίες, διαφορετικά προκαλείται αναταραχή στην ευρωζώνη. Αν θέλουν να ενισχύσουμε τη νομισματική ένωση και όλοι συμφωνούν, θα πρέπει να προχωρούμε σε σταθερό έδαφος. Αν όχι, τότε καταρρέουν όλα» υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Απλώς ήθελα να πω ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία» επεσήμανε.

Και τονίζει: «Μου φάνηκε πολύ ενοχλητικό ότι τόσοι άνθρωποι προσεβλήθησαν και θύμωσαν. Οι βουλευτές θέλησαν να με βάλουν στη γωνία, λες και είπα ότι όλοι οι νότιοι είναι σπάταλοι. Ανοησίες. Δεν είναι ο τύπος που θα πέσει στα πατώματα αμέσως να απολογηθεί. Ω, συγγνώμη, τα παίρνω όλα πίσω. Τι να πάρω πίσω, κάτι που δεν είπα; Κάτι που δεν εννοούσα» προσθέτει και λέει πως λυπάμαι για όλη τη φασαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα