Νόμπελ Ειρήνης: Συγκλόνισε η επιζήσασα της Χιροσίμα

20:07 10/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Διεθνής Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (ICAN) παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης για το 2017 στο Όσλο.

Η Σετσούκο Θέρλοου, που επέζησε από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα, και η Σουηδή ακτιβίστρια Μπεατρίς Φιν πήραν το Νόμπελ εκπροσωπώντας τον ICAN.

What a fantastisk day! And thank you all for the wonderfully kind words about ICAN and our work. Do you want to get involved? Check out https://t.co/5hjOJY8ZVW pic.twitter.com/IztXavJ3rN

— Beatrice Fihn (@BeaFihn) December 10, 2017

Watch the very moment Beatrice Fihn and Setsuko Thurlow from @nuclearban (ICAN) accept the Nobel Peace Prize diploma and medal. Congratulations ICAN! pic.twitter.com/5V9fmReqrV

— The Nobel Prize (@NobelPrize) December 10, 2017

«Η ιστορια των πυρηνικών όπλων θα τελείωσει και το τέλος της εξαρτάται από εμάς. Θα είναι το τέλος των πυρηνικών όπλων; Ή θα είναι το δικό μας τέλος; Ένα από αυτά τα δύο θα γίνει. Η μόνη λογική δράση είναι να σταματήσουμε να ζούμε υπό τις συνθήκες όπου η αμοιβαία καταστροφή απέχει όσο μία ανεξέλεγκτη έκρηξη οργής» είπε η εκτελεστική διευθύντρια του ICAN.

H Σετσούκο Θέρλοου ήταν 13 χρονών όταν η ατομική βόμβα χτύπησε τη Χιροσίμα. Αν και εγκλωβισμένη, σύρθηκε, έσπρωξε και κατάφερε να σωθεί.

«Σε όλους εσάς εδώ και σε όσους ακούν στον κόσμο θα επαναλάβω τα λόγια που άκουσα στα ερείπια της Χιροσίμα: Μην τα παρατάς, σπρώξε, κουνήσου. Δες το φως».

Ο διάσημος μουσικός John Legend τραγούδησε προς τιμήν των βραβευθέντων.

Did you catch @johnlegend performing at this year's Nobel Peace Prize award ceremony? Watch his performance of Bob Marley's Redemption Song https://t.co/QgXARopjJf pic.twitter.com/39DQuaCcw8

— The Nobel Prize (@NobelPrize) December 10, 2017

Πηγή: euronews.gr

The post Νόμπελ Ειρήνης: Συγκλόνισε η επιζήσασα της Χιροσίμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα