Νικητής ο Alpha απέναντι στον Αντέννα στη μάχη των δελτίων, την πρώτη μέρα

16:44 10/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Η πρώτη μάχη των κεντρικών δελτίων του Alpha και του Αντέννα στην απογευματινή ζώνη των επτά, μετά τις ανακατατάξεις στο πρόγραμμα που αποφάσισε η οικογένεια Κυριακού, έληξε με επικράτηση του καναλιού του Δημήτρη Κοντομηνά. Και τούτο παρότι η σειρά «Δίδυμα φεγγάρια», που μεταδόθηκε στις έξι, έδωσε ισχυρή ώθηση ως lead in στις ειδήσεις, καθώς κόντραρε στα ίσια το παιχνίδι Deal με

τον Χρήστο Φερεντίνο.

Ειδικότερα, το δελτίο του Alpha, με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ, προσέλκυσε 900 χιλιάδες τηλεθεατές (ποσοστό 23,4%), ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις του Αντέννα με τη Μαρία Χούκλη συγκέντρωναν το ενδιαφέρον 667 χιλιάδων τηλεθεατών (ποσοστό 17,4%).

Μία ώρα νωρίτερα τα «Δίδυμα φεγγάρια» έφταναν στο 19,6% και απέναντί τους το Deal στο 20,7%. Το σήριαλ του Αντέννα κέρδισε κυρίως γυναικείο κοινό ηλικίας 45 -64 ετών και αρκετούς συνταξιούχους από το τηλεπαιχνίδι, το οποίο όμως κράτησε τα νεανικά κοινά (15 -44 ετών). Στις νεώτερες ηλικίες το τηλεπαιχνίδι έφτασε στο 23%, ενώ το σήριαλ περιορίστηκε στο 7,6%.

Το κεντρικό δελτίο του Alpha κράτησε, σε γενικές γραμμές, το κοινό του Deal, ενώ του Αντέννα κέρδισε κόσμο άνω των 65 ετών από τον «Τροχό της τύχης» που μεταδίδει το Star κάθε απόγευμα στις επτά.

Ιδιαίτερα ανεβασμένο ήταν χθες -λόγω του χιονιά και της αυξημένης διαθεσιμότητας κοινού- το δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Το παρακολούθησαν ένα εκατομύριο τηλεθεατές (ποσοστό 23,8%).

Στη ζώνη των εννέα επικράτησε, όπως κάθε μέρα το κεντρικο δελτίο του Σκάι με τη Σία Κοσιώνη, προσελκύοντας 731 χιλιάδες τηλεθεατές (ποσοστό 15,1%). Αντίστοιχα, οι ειδήσεις της ΕΡΤ με τον Αντώνη Αλαφογιώργο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 300 χιλιάδων τηλεθεατών (ποσοστό 6,2%).

ΥΓ Είναι πολύ νωρίς ακόμη για οριστικά συμπεράσματα στη μάχη των κεντρικών δελτίων, ιδιαίτερα μεταξύ Alpha και Αντέννα –η νέα διευθυντική ομάδα του οποίου ετοιμάζει αλλαγές στο περιεχόμενο και τη δομή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα