Νιγηρία: 8 νεκροί -Πυρπόλησαν σπίτι μουσουλμάνου που έσωσε Χριστιανό όταν βλαστήμησε τον Μωάμεθ

21:42 23/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε και πυρπόλησε το σπίτι ενός Μουσουλμάνου όταν εκείνος έσωσε έναν χριστιανό φοιτητή που κατηγορήθηκε για βλασφημία του Μωάμεθ, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 8 άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στο φλεγόμενο σπίτι.

Μουσουλμάνοι σπουδαστές από το χωριό διαμαρτυρήθηκαν έντονα για προσβλητικές δηλώσεις εναντίον του προφήτη Μωάμεθ που είπαν πως έκανε ένας χριστιανός συμμαθητής τους, στον οποίο επιτέθηκαν, εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας μουσουλμάνος, παρών στο επεισόδιο, προσπάθησε να προστατεύσει

το θύμα και το συνόδευσε σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Το πλήθος έβαλε φωτιά στο σπίτι του άνδρα, στο οποίο βρίσκονταν οκτώ άνθρωποι.
«Ο άνδρας που έσωσε τον σπουδαστή και η σύζυγός του δεν βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων» του εμπρησμού, σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Στην κοινότητα επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ το τεχνικό σχολείο των σπουδαστών που φέρονται να ενέχονται στην επίθεση έκλεισε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Muhammadu Buhari καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντας την ως «βαρβαρική και απαράδεκτη«.

Παράλληλα, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitetr εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε ότι «υπό την επίβλεψη του θα εργαστούν όλοι μαζί ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρξει περιθώριο για βία, είτε θρησκευτική, είτε εθνική, είτε με οποιοδήποτε πρόσχημα«.

My prayers are with the families of the victims.

— Muhammadu Buhari (@MBuhari) August 23, 2016

Under my watch we will work to ensure that there is no place for violence in the name of religion, ethnicity, or in any guise whatsoever.

— Muhammadu Buhari (@MBuhari) August 23, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα