Νέο σκάνδαλο αργομισθίας στη Γαλλία – Ο ΥΠΕΣ απασχολούσε… τις ανήλικες κόρες του (ΒΙΝΤΕΟ)

14:02 21/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ως κοινοβουλευτικές βοηθούς του ενώ αυτές φοιτούσαν στο λύκειο ή σπούδαζαν είχε προσλάβει τις δύο κόρες του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρούνο ΛεΡου, μία αποκάλυψη που έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό ο οποίος ωστόσο έσπευσε να δικαιολογηθεί.

«Δεν υπάρχει σύγκριση με την υπόθεση του Φρανσουά Φιγιόν. Μιλάμε για μια καλοκαιρινή δουλειά στο πλευρό ενός βουλευτή» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος μιλώντας στη σατιρική εκπομπή Quotidien παραδέχθηκε ότι προσέλαβε με σύμβαση ορισμένου χρόνου τις κόρες του «τα καλοκαίρια κυρίως, ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, όμως ποτέ μόνιμα». Αυτό αφορούσε την εποχή που ήταν βουλευτής του Σεν Ντενί.

Όπως αποκαλύπτεται, οι κόρες του ξεκίνησαν να εργάζονται για λογαριασμό του υπουργού περίπου στα 15 με 16 έτη και υπέγραψαν 14 και 10 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου από το 2009 έως το 2016, με συνολικές απολαβές ύψους 55.000 ευρώ. Κάποιες από αυτές τις συμβάσεις, σύμφωνα με την Quotidien, συνέπεσαν με stage που έκαναν ή με τη φοίτησή τους στο πανεπιστήμιο, το καλοκαίρι του 2013 για τη μία και 20 ημέρες τον Μάιο του 2015 για την άλλη.

«Κάθε συμβόλαιο ανέφερε εργασίες οι οποίες ολοκληρώθηκαν (…) αυτές οι εργασίες μπόρεσαν να ολοκληρωθούν με υπερωρίες πριν και μετά το stage και μέσω εργασίας από μακριά στη διάρκεια του stage καθώς και στη διάρκεια πολλών επιπλέον ημερών το φθινόπωρο», δικαιολογήθηκε ο υπουργός, που διορίστηκε στην κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ο Καζνέβ έγινε πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα