Νεκρός ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα έπειτα από δολοφονική επίθεση

19:03 19/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Νεκρός είναι ο Ρώσος πρεσβευτής που δέχθηκε δολοφονική επίθεση σε έκθεση φωτογραφίας στην Άγκυρα. Διεκομ΄σιθη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

Ο Αντρέι Καρλόφ Γκεναντίγεβιτς έδινε το «παρών» σε εγκαίνια έκθεσης στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Άγκυρα όταν πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων ενώ ακούστηκαν περίπου 15-20 πυροβολισμοί. Όπως γράφει η Hurriyet υπήρξε ανταλλαγή πυρών.

Όπως

αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο Αντρέι Καρλόφ μόλις είχε ολοκληρώσει την ομιλία του και βρισκόταν ακόμη στο πόντιουμ όταν δέχθηκε τα πυρά.

Ο απεσταλμένος της Hürriyet στην Άγκυρα δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: Ο πρεσβευτής παρευρισκόταν σε έκθεση φωτογραφίας. Ένοπλος πυροβόλησε στον αέρα ενώ ο πρεσβευτής της Ρωσίας δέχθηκε πυρά από πίσω. Η αίθουσα εκκενώθηκε αμέσως ενώ στο εσωτερικό ο πρεσβευτής δέχθηκε νέα πυρά όπου παρέμεινε εγκλωβισμένος μαζί με τον ένοπλο.
Αμέσως στήθηκε αστυνομική επιχείρηση.

Ο φωτορεπόρτερ της Hurriyet επίσης ανέφερε ότι «την έκθεση τη διοργάνωσε η ρωσική πρεσβεία. Ένας άνδρας με μαύρο κουστούμι στεκόταν πίσω από τον πρεσβευτή, και όλοι νομίζαμε ότι ήταν ο άνδρας της ασφάλειάς τους καθώς εκείνος μιλούσε. Και μετά πυροβόλησε στον αέρα και στη συνέχεια πυροβόλησε τον πρεσβευτή«.

Σύμφωνα με τους απεσταλμένους της τουρκικής εφημερίδας, ο ένοπλος είπε κάτι για το Χαλέπι και μετά έδωσε εντολή στους παριστάμενους να βγουν έξω. Καθώς ο κόσμος εγκατέλειπε το κτίριο, ο ένοπλος πυροβόλησε αρκετές φορές το σώμα του πρεσβευτή.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικούς ισλαμιστές τρομοκράτες.

Tο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες από τα πυρά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα