Πυρά εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα – Σοβαρή η κατάστασή του

18:31 19/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Σοβαρά τραυματίας φέρεται να είναι ο Ρώσος πρεσβευτής από πυρά που δέχθηκε από άγνωστο στην Άγκυρα.

Ο Αντρέι Καρλόφ Γκεναντίγεβιτς έδινε το «παρών» σε εγκαίνια έκθεσης στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Άγκυρα όταν πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων ενώ ακούστηκαν περίπου 15-20 πυροβολισμοί. Όπως γράφει η Hurriyet υπήρξε ανταλλαγή πυρών.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο Αντρέι Καρλόφ μόλις είχε ολοκληρώσει την ομιλία του και βρισκόταν

ακόμη στο πόντιουμ όταν δέχθηκε τα πυρά.

Ο απεσταλμένος της Hürriyet στην Άγκυρα δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: Οι πρεσβευτές παρευρίσκονταν σε έκθεση φωτογραφίας. Ένοπλοι πυροβόλησαν στον αέρα ενώ ο πρεσβευτής της Ρωσίας δέχθηκε πυρά από πίσω. Η αίθουσα εκκενώθηκε αμέσως ενώ στο εσωτερικό ο πρεσβευτής δέχθηκε νέα πυρά όπου παρέμεινε εγκλωβισμένςο μαζί με τον ένπλο.
ΑΜέσως στήθηκε αστνυομική επιχείρηση.

Ο φωτορεπόρτερ της Hurriyet επίσης ανέφερ ότι την έκθεση τη διοργάνωσε η ρωσική πρεσβεία. Ένας άνδρας με μαύρο κυοστούμι στεκόταν πίσω από τον πρεσβευτή, και όλοι νομίζαμε ότι ήταν ο άνδρας της ασφάλειάς τους καθώς εκείνος μιλούσε. Και μετά πυροβόλησε στον αέρα και στη συνέχεια πυροβόλησε τον πρεσβευτή!

Σύμφωνα με τους απεσταλμένους της τουρκικής εφημερίδας, ο ένοπλος είπε κάτι για το Χαλέπι και μετά έδωσε εντολή στους παριστάμενους να βγουν έξω. Καθώς ο κόσμος εγκατέλειπε το κτίριο, ο ένοπλος πυροβόλησε αρκετές φορές το σώμα του πρεσβευτή.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικούς ισλαμιστές τρομοκράτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα