Νέες ανασκαφές στην Αμφίπολη -Πότε θα γίνει επισκέψιμο το μνημείο

18:31 28/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Νέες ανασκαφές στην Αμφίπολη και εργασίες που θα καταστήσουν σύντομα επισκέψιμο τον Τύμβο Καστά, ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο μνημείο με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Θα δούμε πού ακριβώς πρέπει να ξεκινήσουν ανασκαφικές διερευνήσεις. Για τον Τύμβο προέχουν, πάντως, οι εργασίες αποκατάστασης. Κι όπου απαιτηθεί θα γίνουν διερευνήσεις εντός του μνημείου. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου όχι το 2022, αλλά νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2021. Θεωρώ ότι με τη βοήθεια όλων θα το καταφέρουμε. Και ο χώρος

να γίνει επισκέψιμος στις αρχές του 2022», είπε η υπουργός.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε νε μεταφερθεί σύντομα στον χώρο ο περίφημος Λέων της Αμφίπολης.

«Ζω για την ημέρα που θα μεταφερθεί στον Τύμβο Καστά το Λιοντάρι της Αμφίπολης», είπε χαρακτηριστικά. Και η κ. Μενδώνη του απάντησε, «θα γίνει και αυτό».

«Πρέπει το συντομότερο, το μνημείο να γίνει επισκέψιμο για όλους. Ζήτησα επίσης από την υπουργό να αρχίσουν το επόμενο διάστημα οι απαραίτητες έρευνες, προκειμένου να συνεχιστεί η ανασκαφική δραστηριότητα στην Αμφίπολη, που εγκαταλείφθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα νέες ανασκαφές. Όχι μόνο στον Τύμβο Καστά, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, επειδή είναι ένας τόπος που είμαστε σίγουροι ότι κρύβει μεγάλα και πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα».

The post Νέες ανασκαφές στην Αμφίπολη -Πότε θα γίνει επισκέψιμο το μνημείο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα