Να πουληθεί ο ΟΠΑΠ, όχι να ξεπουληθεί…

00:30 23/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Δεν είναι και πολύ ελπιδοφόρα τα νέα για την αποκρατικοποίηση του 33% του ΟΠΑΠ, που ελέγχει το δημόσιο, καθώς η μια ενδιαφερόμενη κοινοπραξία αποκλείστηκε και απέμεινε μόνο η άλλη, η οποία προσέφερε 682 εκατομμύρια ευρώ} -ποσό μικρότερο από τη χρηματιστηριακή αξία του 33%.

Ως εκ τούτου η απόφαση αναβλήθηκε για την Πέμπτη, στην προοπτική να γίνει νέα καλύτερη προσφορά

από το κοινοπρακτικό σχήμα, στο οποίο την πλειοψηφία έχει τσεχική εταιρεία και από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Δημήτρης Κοπελούζος.

Θα είναι, άραγε, τόσο υψηλότερη η νέα προσφορά, ώστε να πειστούν και όσοι μιλούν για απόπειρα ξεπουλήματος του κερδοφόρου οργανισμού; Διότι όσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση, άλλο τόσο -αν όχι περισσότερο- είναι να μη δοθεί η εντύπωση του ξεπουλήματος.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 100% αντίθετος με την αποκρατικοποίηση…

Βέβαια, εκτός από το εφάπξ ποσόν που θα δώσει όποιος πάρει το 33%, θα είναι υποχρεωμένος κάθε χρόνο να καταβάλει ως φόρο και το 30% επί του τζίρο, -αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία στην εποχή της απόλυτης καχυποψίας.

Όπως επίσης μηδαμινή σημασία έχει και το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή αξία του 33% του ΟΠΑΠ είναι 730 εκατομμύρια ευρώ, επειδή η τιμή της μετοχής έχει ανέβει λόγω επικείμενης αποκρατικοποίησης…

Keywords
Τυχαία Θέματα