Να περάσουν χειροπέδες στο μητροπολίτη Σεραφείμ, αφού «λειτουργεί το μίσος»

19:22 5/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Διαψεύστηκε, τελικά, η είδηση που κυκλοφόρησε από το μεσημέρι της Κυριακής ότι αναζητείτο από την Ασφάλεια – στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, για παράβαση του Νόμου 927-79, περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις. Την πληροφορία μετέδωσε μεσημεριανή εκπομπή, για να διαψευστεί τελικά από την Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι τη σχετική μήνυση υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ, την περασμένη Παρασκευή,

με πρωτοβουλία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), το ΕΠΣΕ, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Athens Pride, η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), οι ΛΟΑΤ ΑμεΑ και το Blender Patras, σε συνέχεια δηλώσεων του ιερωμένου την Παρασκευή το πρωί σε πρωινή εκπομπή.

Ο εκπρόσωπος του Θεού που διατείνεται ότι κηρύττει την αγάπη, φιλοξενήθηκε με αφορμή κόντρα της Εκκλησίας με την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής σεμιναρίων στα σχολεία με θέμα την ομοφυλοφιλία.

Ο ανεκδιήγητος αυτός κομιστής του ρατσιστικού μίσους, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι για την Εκκλησία οι «ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές» αποτελούν θανάσιμες καταστάσεις, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια «συμπεριφορά αντιανθρώπινη!»

«Η ομοφυλοφιλία είναι μια τραγωδία! Μια σεξουαλική τραγωδία! Είναι ψυχοπαθολογική εκτροπή», υπογράμμισε. Μπήκε μάλιστα στη διαδικασία να συγκρίνει τους ομοφυλόφιλους με τους παιδεραστές και τους κτηνοβάτες.

Ενδεικτικά, πάντως, και μόλις η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής επισήμανε πως στους κόλπους της Εκκλησίας λειτουργούν πολλοί ομοφυλόφιλοι ιερείς, ο Μητροπολίτης εξετράπη εκ νέου λέγοντας: «Είστε συκοφάντρια! Αν τους ξέρετε να τους καταγγείλετε! Είναι εγκληματίες!».

Η ένταση έφτασε στο αποκορύφωμά της, όταν από τηλεφώνου φιλοξενήθηκε εκπαιδευτικός για το θέμα, υπερθεματίζοντας κατά των δηλώσεων του Σεραφείμ, επισημαίνοντας ορθώς ότι ο λόγος του είναι και επικίνδυνος, αφού μπορεί αν οδηγήσει ανηλίκους ακροατές του ακόμη και στην κατάθλιψη.

Στη συνέχεια, ο άνθρωπος που φέρει το λόγο του Θεού πέταξε μικρόφωνα και ακουστικά και αποχώρησε απρεπώς φωνάζοντας…

Κάποια από τα ερωτήματα που εγείρονται, για ακόμη μια φορά, δηλαδή μετά από ρατσιστικές δηλώσεις λειτουργών της εκκλησίας για κοινωνικές ομάδες, είναι – μεταξύ άλλων:

Γιατί δεν συλλαμβάνονται πάραυτα οι γενειοφόροι λειτουργοί του μίσους; Τι κι αν φέρουν αξίωμα στους κόλπους της εκκλησίας;Σε ποια σοβαρή χώρα ανά την υφήλιο, ο λόγος εκπροσώπων δογμάτων / εκκλησιών δεν επιδέχεται σχολιασμού, αμφιβολίας και, σε τελική ανάλυση, μήνυσης με τις όποιες επακόλουθες προβλεπόμενες συνέπειες;

Δεν θέλω να σκέφτομαι πώς νιώθουν παιδιά στην εφηβεία που ακόμη ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, ακούγοντας τον απαράδεκτο αυτό μαυροφορεμένο τύπο, δήθεν κομιστή του λόγου του Θεού.

Αυτό που σκέφτομαι και θέλω να ακουστεί είναι πως δεν χρειάζεται, για κανέναν λόγο, να αντικρίσουμε μέχρι και θύματα δηλώσεων σαν αυτές παραπάνω…

Αλλά, δυστυχώς, φοβάμαι πως δεν είμαστε μακρυά από το να τα δούμε…

*Follow on Twitter: @VagLiak
Keywords
Τυχαία Θέματα