Έλληνας στρατιωτικός: Αν τολμήσουν να ανέβουν ξανά σε βραχονησίδα μας, θα τους κάνουμε σκόνη

19:02 5/2/2017 - Πηγή: Aixmi

«Ιμια «νούμερο 2» δεν πρόκειται να έχουμε. Αν αποτολμήσουν ξανά οι Τούρκοι να ανέβουν σε κάποια από τις βραχονησίδες μας, θα τους κάνουμε «σκόνη»! Δεν αστειευόμαστε πια και το ξέρουν»! λέει στην εφημερίδα Έθνος Έλληνας υψηλόβαθμος στρατιωτικός.

Σε δηλώσεις του εν είδει συζήτησης ο Αξιωματικός ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου απαντάει: «Η λογική λέει ότι η Τουρκία έχει άλλα χίλια δύο προβλήματα και δεν θα άνοιγε ένα επιπλέον μέτωπο στο Αιγαίο. Oμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει

την αποκοτιά από την άλλη πλευρά.Ωστόσο εάν εμείς αντιδράσουμε σωστά και όπως πρέπει, θα εξελιχθεί σε φιάσκο-βατερλό γι’ αυτούς».
Και συνεχίζει: «Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι αποδεκατισμένες.Τους περισσότερους μάχιμους και ψυχωμένους πιλότους των μαχητικών τους έχουν βάλει φυλακή. Μεγάλες ναυτικές μονάδες τις έχουν δεμένες στους ναυστάθμους χωρίς κυβερνήτες, οι οποίοι έχουν εκδιωχθεί! Τα τεθωρακισμένα τα έχουν χωρίς καύσιμα για να μην μπορούν να κινούνται…». Και τονίζει: «Ο Ερντογάν είναι εγκλωβισμένος από παντού, γι’ αυτό κάνει σπασμωδικές κινήσεις, ανοίγει μέτωπα με όλους, τους Γερμανούς, τους Αμερικανούς μα και με τους Ρώσους…».

Ο στρατιωτικός επιπλέον επισημαίνει ότι οι Τούρκοι «δεν προκαλούν μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην περιοχή. Προκαλούν όμως με τέτοιο τρόπο, που γίνονται περίγελως σ’ όλους τους συμμάχους, πολλοί εκ των οποίων -και μάλιστα οι πιο ισχυροί- αναρωτιούνται μεγαλοφώνως πια: «Εμπλέκονται σε πόλεμο στη Συρία και κόβουν βόλτες στο Αιγαίο;». Ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΣ με τόσες απώλειες στη Συρία αντί να βρίσκεται επιτόπου στο πεδίο, περί άλλα τυρβάζει. Βεβαίως η κυριακάτικη βόλτα τους στα Ιμια ήταν κατευθυνόμενη, απευθείας από τον Ερντογάν και είχε ως πρωταρχικό στόχο να αποστείλει το εξης μήνυμα προς την ΕΕ: Αφού δεν συνεργάζεστε μαζί μας, εμείς θα στριφογυρίζουμε στο Αιγαίο, στα σύνορά σας, σαν τη «μύγα στο ρουθούνι» σας».

Επιπλέον τονίζει ότι οι Τούρκοι φοβούνται κι αυτό φάνηκε «από τα συνοδευτικά… Τα δυο ταχύπλοα με τους βατραχανθρώπους που συνόδευαν την τουρκική πυραυλάκατο». Και γιατί να φοβούνται τους Έλληνες; «Δεν είμαστε αρνάκια… είμαστε «αστακουδάκια» σίγουρα. Είμαστε αξιόμαχοι και ετοιμοπόλεμοι και το γνωρίζουν καλά. Νιώθουν την ανάσα μας και πέφτουν στις «δαγκάνες» μας κάθε φορά που απροειδοποίητα βγαίνουν στο Αιγαίο και επιχειρούν να μας προκαλέσουν είτε στον αέρα, είτε στη θάλασσα. Δηλαδή ξέρουν ότι αν πατήσουν την «κόκκινη γραμμή» θα δεινοπαθήσουν, γι’ αυτό έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο νεύρων και προσπαθούν να σύρουν εμάς στην κόκκινη γραμμή ώστε να την πατήσουμε και να μας χρεώσουν την ευθύνη».

Πηγή: Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα