Μουζάλας: Ψευδής η είδηση για απεργία πείνας στο Ελληνικό

15:31 6/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Για σκηνικό που έστησαν 30 άτομα και ψευδή παραπληροφόρηση σχετικά με την απεργία πείνας στον καταυλισμό του Ελληνικού έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου, μετά την ένταση που προκλήθηκε νωρίτερα, όταν ομάδα προσφύγων κλείδωσε την πόρτα, εμποδίζοντας την είσοδο στον υπουργό.

«Καταλαβαίνουμε την αγωνία των προσφύγων, για μας

είναι κίνητρο να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, όχι όμως να παραβιάζονται οι νόμοι», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στη δομή του χώρου αφίξεων στο Ελληνικό», λέγοντας ότι πρόκειται για «ψευδή είδηση που διέδωσαν κάποιες οργανώσεις για να δημιουργήσουν θέμα».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων από τους 700 που διαμένουν εκεί, με τη συμμετοχή κάποιων ελληνικών οργανώσεων, προσπάθησαν να αποκλείσουν τον χώρο, απαγορεύοντας στα φορτηγά τροφοδοσίας, στους γιατρούς και στα σχολικά να εισέλθουν στο κτίριο. Αίτημα των διαμαρτυρόμενων είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Η ψευδής είδηση της «απεργίας πείνας» οφείλεται σε «παραπληροφόρηση» από συγκεκριμένη ελληνική πολιτική οργάνωση, η οποία είναι η τρίτη φορά που προβαίνει σε παρόμοια, αναληθή, ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα