Μοσκοβισί: Πρέπει να υπάρξει ένα happy ending

09:50 11/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Μήνυμα πως Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, αλλά και ότι οι επόμενες ημέρες θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο, έστειλε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, στον απόηχο της ατελέσφορης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

«Βρισκόμαστε

κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα […] Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο ‘τέλος καλό όλα καλά’ (happy ending)», δήλωσε χαρακτηριστικά στον γαλλικό σταθμό RTL ο κ. Μοσκοβισί.

Ο ίδιος σημείωσε πως η «πολιτική βούληση» για λύση «είναι κοινή», αλλά από την πλευρά της η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει ένα «πραγματικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Τόνισε δε πως «τώρα» και «μέσα στις επόμενες ημέρες» πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν οι εναπομένουσες διαφορές.

Ο κ. Μοσκοβισί έδωσε ως ημερομηνία-κλειδί το Eurogroup της 18ης Ιουνίου, οπότε και οι εταίροι ευελπιστούν πως θα έχει υπάρξει επαρκής σύγκλιση ώστε να δοθεί και το πολιτικό πράσινο φως σε μια συμφωνία.

Τέλος, συμπλήρωσε πως σταθερή βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα