Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε σε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών

09:24 11/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών πριν από τις 30 Ιουνίου, εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου, Τζος Έρνεστ.

«Ο πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα αυτό στη συνάντηση της Ομάδας G7 και συνεχίζουμε να νιώθουμε αισιοδοξία από το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το να βρεθεί λύση

στην κατάσταση πριν εξαντληθεί το χρονικό όριο είναι προς όφελος όλων των πλευρών που συμμετέχουν στις συζητήσεις, οπότε ελπίζουμε ότι θα το επιτύχουν» δήλωσε ο Ερνεστ.

Ερωτηθείς αν μία ελληνική χρεοκοπία θα είχε επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, απάντησε ότι ανησυχούν «για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία. Τα πράγματα που συντείνουν στην αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά έχουν επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε, «γι” αυτό βλέπετε την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που προσπαθεί να φέρει τους Ελληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να λύσουν τις διαφορές τους με έναν τρόπο που δεν συντείνει στην αστάθεια είτε στην Ευρωπαϊκή είτε στην παγκόσμια οικονομία. Ο πρόεδρος μάλιστα είχε την ευκαιρία να το συζητήσει λίγο στο G7» σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο, ο κ. Ερνεστ είπε ότι δεν έχει κάτι σχετικό να ανακοινώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα