Μοσκοβισί για ΔΝΤ: Πρέπει να βρούμε κοινή γραμμή (BINTEO)

14:38 23/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά τη συνάντησή του στην Ουάσινγκτον με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργου Χουλιαράκη ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως «αν προσπαθούμε να αντιταχθούμε ο ένας στον άλλο δεν θα εξυπηρετήσουμε τον σκοπό μας».

Μάλιστα με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την αισιδοξία του για τη συμφωνία ενώ είπε ότι ήταν καλές οι συνομιλίες με την Ελλάδα και πως οι εκπρόσωποι

των θεσμών επιστρέφουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Good talks here in DC on #Greece. Mission returns next week. Confident that a deal on the second review is within reach. @EU_Commission pic.twitter.com/ifiBMxDm4t

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) April 22, 2017

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε πως «το γεγονός ότι υπήρξε ένα πολύ υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα δείχνει ότι το πρόγραμμα είναι εντός τροχιά. Έχω την αισιοδοξία και τη θέληση».

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές με το ΔΝΤ υπογράμμισε: «Δουλεύουμε μαζί με το ΔΝΤ για να φτάσουμε σε κοινά νούμερα. Αν προσπαθούμε να αντιταχθούμε ο ένας στον άλλο δεν θα εξυπηρετήσουμε τον σκοπό μας. Στο τέλος θα είμαστε μαζί στην ανάλυση για το πρόγραμμα και θα φτάσουμε σε ένα κοινό SLA«.

Keywords
Τυχαία Θέματα