Μοσκοβισί: Δεν θέλω να δω ένα τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα

10:38 19/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει εγκαίρως και επιτυχώς το τρέχον πρόγραμμα έως τον Αύγουστο του 2018, τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings στην Ουάσινγκτον ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι δεν θέλει να δει ένα τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα αλλά ότι «θα πρέπει να είναι ικανή να επιστρέψει επιτυχώς στις αγορές, με χαμηλά

επιτόκια. Θα πρέπει να γίνει ξανά μία ελκυστική χώρα για να επιστρέψουν οι επενδυτές δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μέσω των μεταρρυθμίσεων».

Δεν μίλησε σχετικά με αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς σημείωσε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος. «Λέω στους Έλληνες φίλους μου, δεν είναι λογικό να το κάνουν αυτό, δεν είναι ο σωστός τρόπος» σημείωσε αν και ξεκαθάρισε ότι δεν ξέρει πόσο αποφασισμένο είναι το ΔΝΤ να μείνει καθώς αυτό «θα εξαρτηθεί και από την ποιότητα των λύσεων που θα βρούμε».

Σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, σημειώνοντας ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει ήδη για τη χάραξη μίας κοινής στρατηγικής για το θέμα.

Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι θέλει να δει την τρίτη αξιολόγηση να ολοκληρώνεται πριν από το τέλος του έτους και ότι τα ζητήματα αφορούν κυρίως την εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα