ΗΠΑ- Ιράν: Στα άκρα η αντιπαράθεση

16:02 2/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε «πόλεμο» δηλώσεων επιδίδονται Ηνωμένες Πολιτείες και Ιράν, με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται για έκτη ημέρα στην χώρα της Μέσης Ανατολής και τους τουλάχιστον 21 νεκρούς.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, με νέο τουίτ, χαρακτήρισε «ωμό και διεφθαρμένο καθεστώς» την κυβέρνηση του Ιράν:

«Οι Ιρανοί αντιδρούν επιτέλους κατά του ωμού και διεφθαρμένου ιρανικού καθεστώτος.»

«Ο λαός έχει λίγο φαγητό, έναν ισχυρό πληθωρισμό και καθόλου ανθρώπινα δικαιώματα».

dir="ltr">The people of Iran are finally acting against the brutal and corrupt Iranian regime. All of the money that President Obama so foolishly gave them went into terrorism and into their “pockets.” The people have little food, big inflation and no human rights. The U.S. is watching!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 2, 2018

Αυτή η τελευταία του φράση προκάλεσε την οργισμένη και ειρωνική αντίδραση της Τεχεράνης:

«Αντί να χάνει τον καιρό του στέλνοντας ανώφελα και προσβλητικά μηνύματα στο Twitter κατά των άλλων λαών, καλύτερα θα ήταν να ασχοληθεί με τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του, κυρίως την δολοφονία καθημερινά δεκάδων ανθρώπων και με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που είναι άστεγοι και λιμοκτονούν» ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπαχράμ Γασεμί.

The post ΗΠΑ- Ιράν: Στα άκρα η αντιπαράθεση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > Aixmi