Μόνο το 34% των Γάλλων θέλουν τον Μακρόν κυρίαρχο και στο Κοινοβούλιο

11:59 8/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Στις 11 και 18 Ιουνίου στη Γαλλία διοργανώνονται οι βουλευτικές εκλογές όπου εκεί θα δώσουν νέα μάχη οι πολιτικές παρατάξεις της χώρας. Ο Μακρόν δεν έχει κόμμα πίσω του να τον στηρίξει ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση

της Kantar για λογαριασμό της Le Figaro, του LCI και του RTL οι Γάλλοι επιθυμούν άλλη διανομή στην Εθνοσυνέλευση σε σχέση με τον νέο ένοικο του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Μόνο το 34% των Γάλλων θέλουν τον Μακρόν κυρίαρχο και στο Κοινοβούλιο ώστε να κυβερνήσει έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, ενώ ένας στους δύο (49%) επιθυμεί να υπάρξει άλλη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Στο ίδιο πλαίσιο, το 69% των Γάλλων πιστεύουν ότι οι βουλευτικές εκλογές θα έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα απ’ ό,τι οι προεδρικές, ενώ μόνο το 18% αυτών θέλουν να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής και να δοθεί πλειοψηφία στον νέο πρόεδρο της χώρας.

Σχετικά με τον ενδεχόμενο ο Μακρόν να πάρει την πλειοψηφία των μελών της κυβέρνησης, το 43% δεν το πιστεύουν ενώ το 40% θεωρεί πιθανή τη νίκη Μακρόν και στην Εθνοσυνέλευση.

Έτσι οριακή είναι η πρωτιά του Μακρόν ενώ στη δεύτερη θέση έπονται οι Ρεπουμπλικανοί και στην τρίτη το Εθνικό Μέτωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα