Σταϊνμάγερ: Η νίκη Μακρόν είναι νίκη της ενωμένης Ευρώπης

11:07 8/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μήνυμά του ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών. «Χαίρομαι που το γαλλικό εκλογικό σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ του ανοιχτού κόσμου, της ενωμένης Ευρώπης και της στενής και φιλικής συνεργασίας με τη Γερμανία», ανέφερε ενώ το Βερολίνο νιώθει ανακουφισμένο από την… ευρωπαϊκή επιλογή των Γάλλων.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Εμανουέλ Μακρόν, είχε ήδη τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο Μέρκελ,

η οποία τον συνεχάρη και μάλιστα σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ενώ το πρώτο προεδρικό ταξίδι του θα είναι στο Βερολίνο, όπως γράφει και η Deutsche Welle.

pic.twitter.com/kED0CagQ6P

— Steffen Seibert (@RegSprecher) May 7, 2017

«Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν! Η νίκη σας συνιστά νίκη για μια δυνατή, ενωμένη Ευρώπη καθώς και νίκη για τη γαλλο-γερμανική φιλία», ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter o εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

Félicitations, @EmmanuelMacron. Votre victoire est une victoire pour une Europe forte et unie et pour l'amitié franco-allemande.

— Steffen Seibert (@RegSprecher) May 7, 2017

Από την πλευρά του ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας Zίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε τη χαρά του για τη νίκη Μακρόν. «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα! Αυτά επέλεξε σήμερα η Γαλλία. Tο ‘Grande Nation’ ήταν, είναι και θα μείνει στο κέντρο και την καρδιά της Ευρώπης».

.@sigmargabriel: Jetzt @EmmanuelMacron unterstützen! Gemeinsam in Zukunft Europas investieren! Erhobener Zeigefinger gegen muss aufhören

— Auswärtiges Amt (@AuswaertigesAmt) May 7, 2017

«Και τώρα θα κάνουμε από κοινού την Ευρώπη καλύτερη» δήλωσε μέσω twitter o υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς.

Félicitations, @EmmanuelMacron. Et maintenant contruisons une Europe plus forte ensemble!

— Martin Schulz (@MartinSchulz) May 7, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα