Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που γνώρισε ο τόπος

20:56 18/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει -όπως είπε- τέταρτο μνημόνιο με τους δανειστές, χωρίς να έχει καμιά εξουσιοδότηση από το λαό.

«Είστε όλοι συνένοχοι στην πολιτική απάτη, παγιδεύετε τη χώρα σε μία πορεία χωρίς προοπτική» είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. «Σε λίγη ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

και των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν και με τα δυο τους χέρια και έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ποτέ η χώρα. Θα τα ψηφίσουν όλα γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα. Δεν έχετε λαϊκή νομιμοποίηση για όσα ψηφίζετε σήμερα, ποιος σας έδωσε την εξουσιοδότηση να δεσμεύσετε τη χώρα μέχρι το 2021» ;

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι εφιάλτης για τον οποίο φταίνε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος» συνέχισε. «Χάσαμε τρία χρόνια και 26 δισ εθνικού πλούτου. Δεν είναι αυταπάτη, είναι απάτη Αν δεν είχατε ξεγελάσει τους Έλληνες, η χώρα μας θα ήταν εκτός κρίσης. Είχατε πει ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και τώρα τα υπογράφετε δύο- δύο και με τα δύο χέρια. Ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και τώρα έχουμε μέτρα χωρίς λεφτά».

Όσο για τα αντίμετρα, ανέφερε πως η κυβέρνηση λέει ψέματα. «Λέτε ψέματα γιατί θα εφαρμοστούν μόνο στο μέρος της υπέρβασης του στόχου του 3,5% και μόνο αν εγκριθούν από τους δανειστές»

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό είπε: «Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή θα είχατε παραιτηθεί». Και επισήμανε τη σκληρή φράση του Μίκη Θεοδωράκη: «Από τη στιγμή που ένας αριστερός γίνεται εξουσιομανής αμοραλιστής δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια για το τι θα κάνει για να παραμείνει στην εξουσία».

Και κατέληλεξε λέγοντας:

«Λαός και ιστορία δε θα δείξουν καμία επιείκεια στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσηw όταν έρεθει η ώρα της κάλπης. Η Ελλάδα δεν αξίζει να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 με το τέταρτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Οι συμφωνίες που μοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας είναι άκυρες για εμάς. Ο κομματικός σας στρατός και κάποιοι νταβατζήδες που σας έχουν βρει μπόσικους είναι οι μόνοι που ευνοούνται. Το τέταρτο μνημόνιο είναι αποκλειστικά δικό σας, το μνημόνιο ΤσίπραΚαμμένου »

Keywords
Τυχαία Θέματα